Perníčky - měkké bez čekání
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. S tímto receptem ale budou perníčky měkké ihned.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 213 kJ / 5 787 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 128,79 g |
Tuky | 143,48 g |
Vláknina | 40,90 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 5,47 g |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 974,69 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme v lednici odležet do druhého dne.
Krok 2: Těsto vyválíme, vykrajujeme z něj různé tvary, které ukládáme na plech vyložený papírem na pečení.
Krok 3: Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme zhruba 8 minut, abychom je nevysušili a perníčky neztvrdly.
Krok 4: Po vytažení z trouby můžeme perníčky potírat rozšlehaným bílkem, aby se leskly.
Krok 5: Můžeme je zdobit bílkovou polevou nebo slepovat marmeládou či krémem a polévat čokoládou.
Zveřejněno 27. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníčky - měkké bez čekání
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kZ8K
Moje poznámka
Perníčky - měkké bez čekání
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kZ8K
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 12 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 18 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 19 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 22 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 23 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 9 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 9 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 9 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 9 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 9 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 10 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 10 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 10 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 11 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 11 hodinami
Tématické fráze:
perničky recept,
mekke pernicky,
recept na perníčky,
perníčky,
perníčky měkké,
recept na měkké perníčky,
křehké perníčky,
recept perničky,
perníčky hned měkké,
čím pomazat perníčky,
mekke pernicky recept,
koření do perníčků,
měkké vánoční perníčky,
recept na perníčky hned měkké,
těsto na perníčky hned měkké,
jak změknou perníčky,
recept perníčky měkké,
perníčky bez sody,
perníky měkké,
luxusní perníčky
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
med,
tuk hera,
vejce,
kakao,
koření do perníku,
skořice,
soda jedlá,
bílek,
poleva bílková,
marmeláda,
krém,
čokoláda
Komentáře (118)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Posielam aj male odporúčanie, kde kupite velmi pekne vykrajovatka, určite potešia najmä tých najmenších
- www.kinekus.sk/katalog/product/38470-Vykrajovatka-sada-12kszvieratka/
Dnes upečeny 4 plechy perníčků
Zkrátím to
Pokud budete péci déle než 7 minut tak si na nich bez čekání tak akorát vylámete zuby
Z části upečen jeden plech, zbytek těsta je v lednici na zítra
***
V poslední době peču perníčky 3x do měsíce...
Neustále ve mně sílí přesvědčení, že větší vliv než složení těsta má na měkkost vzájemná kombinace TLOUŠŤKY korpusů, TEPLOTA pečení, DÉLKA pečení a ZPŮSOB skladování.
Ze stejného těsta dokážu perníčky měkké tak akorát, ale také tvrdé jako japonské vrhací hvězdice...