Masová nádivka
Masová nádivka bude určitě vítaným zpestřením sváteční velikonoční tabule. Lze ji připravit i dopředu a chutná jak teplá tak studená. Pokud ji dobře okořeníte a zapečete do zlatova, uvidíte že z talířů rychle zmizí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 614 kJ / 2 059 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 202,10 g | 
| Tuky | 59,88 g | 
| Vláknina | 12,90 g | 
| Cholesterol | 1,66 g | 
| Sodík | 2,75 g | 
| Sůl | 6,42 g | 
| Sacharidy | 171,42 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Masová nádivka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BJ1Q
Moje poznámka
					
				
Masová nádivka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BJ1Q
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 48 minutami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 57 minutami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 2 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 3 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 4 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 4 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 14 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 16 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 17 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							masová nádivka, 
						
						
							masove nadivky, 
						
						
							recept na masovou nádivku, 
						
						
							velikonoční nádivka délka pečení, 
						
						
							masova nadivka do kuřete, 
						
						
							nádivka masová, 
						
						
							nádivka recept, 
						
						
							recept na nádivky, 
						
						
							peceni masove nadivky, 
						
						
							masovánádivka, 
						
						
							nádivka do kuřete masová, 
						
						
							recepty kuřecí masová směs, 
						
						
							masová hlavička recept, 
						
						
							masová hlavička recept, 
						
						
							nádivka z kuřecího vařeného masa, 
						
						
							nádivka délka na pečení, 
						
						
							maso vé nádivky, 
						
						
							nádivka do kuřete masová směs, 
						
						
							masová nádivka do krůty, 
						
						
							masová nádivka recept
						
					
						Suroviny:
						
							plec vepřová, 
						
						
							bok uzený, 
						
						
							prsa kuřecí, 
						
						
							sůl, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							pepř, 
						
						
							rohlík, 
						
						
							rozmarýn, 
						
						
							petrželka, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							ořech muškátový, 
						
						
							vývar masový, 
						
						
							vejce, 
						
						
							bílek, 
						
						
							máslo, 
						
						
							strouhanka
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (5)
Jj, také to tak cítím
***
Název rcp "Masová nádivka" sice nelže, ale i tak se jedná spíše o Hlavičku...
Chápu, že letos na Velikonoce se moc kopřiv neurodilo, ale cpát sem místo něčeho zeleného (pažitky, petržílku, špenátu - kterými jsou markety přímo nacpané) zrovínka rozmarýn, je patrně z nouze necnost
Dovolím si ještě přípodotek k množství rozmarýny:
Rozmarýnu mám rád, rád ji do jídla používám...
Šalvěj v jídle rád nemám, a spíše než perorálně ji užívám zevně - k obkladům
Mám ověřeno, že např. rozmarýnová omáčka, nebo pudink či panna cotta ochucená rozmarýnkem v množství větším než malém a při vaření déle než pár minut, se chuťově posune do pryč. Jídlo je cítit po plesnivině a chutná po šalvěji. Dost možná i proto, že obě rostliny jsou z čeledi hluchavkovitých, ale zatímco ze šalvěje vůni rozmarýny nevymámíte, tak opačně, zvláště při přepísknutém množství a délce vaření se to stát může.
***
MiskaM:
Píšete: rozmarýn je dost aromatický,
No, právě proto
Možná se mýlím, ale výše psané je myšleno spíše jako upozornění, čeho že se možní realizátoři tohoto rcp mohou případně dočkat
Patrně má vliv, kam se rozmarýnek dává: při pečení skopového dávám NA maso a POD maso násobně více rozmarýny, než je uvedeno zde v rcp
No, nepochybuji ale, že vám chutnalo