Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená dýně s uzeninou

Hodnocení receptu je 4,2 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Porce: 4 - na velký hlubší plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 406 kJ /
336 kcal
Bílkoviny12,00 g
Tuky2,00 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy55,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytou, semínek zbavenou dýni (já použil neloupanou hokaido) pokrájíme na kostky 2-2,5 cm. Slaninu pokrájíme na nudličky. Krok 2: Dýni se slaninou dáme na máslem nebo olejem mírně vymazaný plech. Nepečeme ve vysoké vrstvě, aby se nám dýně nezačala dusit! Krok 3: V závislosti na tučnosti uzeniny můžeme před pečením pokapat dýni lehce olejem, ale pokud máme uzeninu tučnější, tuk nám sama při pečení pustí. Krok 4: Dýni se slaninou ochutíme sušeným česnekem, paprikou, solí, pepřem, bylinkami a dáme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů doměkka a dozlatova. Moc nemícháme, abychom dýni zbytečně nerozbili. Krok 5: Podáváme samostatně nebo s pečivem, bramborovou nebo zeleninovou přílohou... Krok 6: Kdo má rád sýry, může hotovou dýni posypat rozdrobenou Nivou nebo jiným oblíbeným strouhaným tvrdým sýrem a nechá ještě v teple trouby krátce rozpustit.

Zveřejněno 23. 10. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená dýně s uzeninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/40JV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená dýně s uzeninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/40JV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Můj muž říká "hlavně, aby to nebylo moc zdravý" - a tohle je přesně ono, líbí se mi, dělám taky tak:-D

hosta: "hlavně, aby to nebylo moc zdravý" ....tahle věta občas asi zazní v mnoha domácnostech:-D ...díky:-K

Tématické fráze:
pecena dyne, pečená dýně recept, recepty z dýně, pečena dine s brambory s uzeninou, pečená dýně hokaido, pečená dýně s klobásou, plnena dyne hokaido zeleninou a uzeninou, dyne pečená se lanónou v troubě, recept placičky z dýně hokaido a uzené, pečená dýně s brambory s uzeninou, recepty pečená dýně, pečená dýně hokaido v troubě s testovinami, zapečená dýně hokaido s bramborem a klobásou, dýne pečená, pečená dýně s s klobásou, pečená dýně hokaido se slaninou v troubě, pečená dýně hokaido recept, dýně hokaido recepty, dýně hokaido s uzeninou recepty, dýně recept

Suroviny:
dýně hokkaido, sůl, česnek, bylinky, paprika sušená sladká, máslo, sýr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu