Moje domácí věnečky
Věnečky jsou pokladem mezi cukrovím. Odpalované těsto je náročnější na přípravu, stejně tak pečení věnečku, kdy promlouváme k troubě, aby naběhly. Jakmile se však dílo zdaří, můžeme si vychutnávat nadýchaný věneček plný máslového krému.
Suroviny pro 1 dávka
podle velikosti jich je kolem 30-40 ks z jedné dávky
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 256 kJ / 4 363 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,01 g |
| Tuky | 327,27 g |
| Vláknina | 7,50 g |
| Cholesterol | 2,07 g |
| Sodík | 1,36 g |
| Sůl | 3,20 g |
| Sacharidy | 275,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme náplň: Do kastrolu dáme mléko s moukou a solí a za stálého míchání (ruční metličkou) uvaříme v kaši.
Krok 2: Po uvaření zasypeme 2 lžícemi cukru, přikryjeme poklicí a necháme vychladit.
Krok 3: Na odpalované těsto si do kastrolu dáme vodu s máslem a solí a až začne bublat, tak tam vsypeme mouku a vaříme tak dlouho, až se utvoří hladká hmota, asi 3-4 minuty.
Krok 4: Odstavíme a po zchladnutí do ní vmícháme vajíčka po jednom. Míchání trvá delší dobu, než se všechno spojí v masu.
Krok 5: Cukrářským pytlíkem s trubičkou tvoříme na nemaštěném plechu malé věnečky (nebo i větší na větrníky). Plech vložíme do předehřáté trouby na 200 °C na 10 minut, pak troubu snížíme na 150 °C a pečeme ještě dalších 10 minut. Troubu mezitím neotvíráme. Věnečky musí být krásně zlatavé.
Krok 6: Ještě teplé věnečky rozkrojíme a skládáme na čistý tácek a nebo pekáč na sebe.
Krok 7: Krém: ve šlehači ušleháme máslo se zbytkem cukru a pak přidáváme zvolna vychladlou uvařenou masu. Dobře vyšleháme, můžeme přidat ještě půlku másla víc, aby věnečky byly dost naplněné.
Krok 8: Po upečení všech věnečků naplníme krém na spodní stranu a přikryjeme vrchním dílem. Věnečky zlehka pocukrujeme a nebo můžeme přestříkat čokoládovou polevou.
Zveřejněno 27. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje domácí věnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QLv0
Moje poznámka
Moje domácí věnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QLv0
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 3 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 18 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 21 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 54 minutami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 1 hodinou
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 2 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 4 hodinami
Kapří hranolky
loing před 13 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 13 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 13 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 13 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 13 hodinami
Tématické fráze:
náplň do věnečků,
venečky,
domácí věnečky odpalované těsto,
recept na venečky,
lehký krém do věnečků,
venecky recept,
recept na náplň do věnečků,
recepty na venecky,
recepty venečky,
náplňe do věnečků,
venečky napln,
fondán na věnečky,
nápln na veněčky,
domácí věneček,
lehké věnečky,
domaci venecek recept,
náplň do věnečku z odpalovaného těsta,
napln do venecku recept,
nápln věnečky,
moje recepty
Suroviny:
voda,
máslo,
sůl,
mouka polohrubá,
vejce,
mléko,
mouka hrubá,
sůl,
cukr moučkový,
máslo
Komentáře (30)
alebo lusk...