Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené knedlíky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny

Porce: 2 - 3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 627 kJ /
1 345 kcal
Bílkoviny37,68 g
Tuky86,52 g
Vláknina8,53 g
Cholesterol 731 mg
Sodík 1,21 g
Sůl2,83 g
Sacharidy99,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Starší rohlíky pokrájíme na kostičky a nasucho opečeme na pánvi lehce dozlatova. Po částečném zchladnutí je přesypeme do mísy. Krok 2: Drobně pokrájený pórek na kolečka, nejlépe zelenější část nebo lahůdkovou cibulku i s částí zelené natě osmažíme na rozpuštěném másle dosklovata, ke konci přidáme rozvonět i špetku muškátového květu. Krok 3: Pórkovou směs i s máslem přendáme k rohlíkům, pokropíme mlékem, osolíme a promícháme. Necháme 5 minut odstát. Vmícháme žloutky, vyšlehaný sníh z bílků a vytvoříme 4 - 6 kulatých knedlíků, které dáme do máslem nebo sádlem vymazaného pekáčku. Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů dle velikosti knedlíků 15 - 20 minut dozlatova nebo v remosce, 4 knedlíky 25 - 30 minut, taktéž dozlatova. Krok 5: Dle chuti můžeme do knedlíků přidat nasekanou plocholistou petrželku nebo libeček, nastrouhaný česnek, pepř, osmaženou anglickou slaninu... To vše dle chuti a podle toho, k čemu budeme knedlíky podávat. Krok 6: Knedlíky podáváme jako přílohu k pečenému vepřovému masu, huse, kachně... a na talíř přidáváme například i dušené zelí, řepu, špenát... Podávat lze i ke gulášům, omáčkám...

Zveřejněno 18. 11. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7KrA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7KrA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

U nás se tomu ŕíká nádivka :-) peču ji taky takhle zvlášť, nedávám ji dovnitř např do drůbeže. Nebo udělám jednu větši šišku a krájím na plátky;-)

maris: ...my nádivku pečeme v pekáčku nebo hřbetu a děláme jí bohatší, třeba s uzeným nebo pečeným masem, paprikou, hráškem, brokolicí a ta se ke všemu dalšímu, jako knedlík, nehodí;-) ...té slaniny se také nepřidává tolik, jako do případné nádivky ;-) ...tohle je spíš máslovější karlovarský knedlík;-)

Tématické fráze:
pečený knedlík, pecene knedliky, pečený karlovarský knedlík, pecene karlovarske knedlíky, knedlíky pecene, karlovarský knedlík pečený, pečeny knedlík recept, karlovarský knedlík pečený v troubě, pečeny knedlíky recept, karlovarský pečený knedlík v troubě, knedlík z z remosky, karlovarsky knedlik v troubě, knedlík pečený v troubě, karlovarský knedlík v trobě, knedlíky pečené v troubě, knetlik pečený v troubě, recept knedlík pečený v troubě, knedlíky s vejci v pečené v troubě, knedlík remoska, knedlíky v v pečený v troubě

Suroviny:
rohlík, máslo, pórek, vejce, mléko, květ muškátový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu