Čokoládovo-jablečný moučník
S podzimem pomalu přichází sklizeň jablek, ze kterých nejčastěji připravujeme různé moučníky, které pohladí naše chuťové pohárky. Spojení čokolády a jablek je opravdu dokonalé a vykouzlí úsměv na tváři.
Suroviny pro 1 plech
Forma o průměru 28-30 cm nebo menší plech s vyšším okrajem o rozměrech 30x20 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 35 083 kJ / 8 385 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,90 g |
Tuky | 511,32 g |
Vláknina | 49,50 g |
Cholesterol | 1,93 g |
Sodík | 1,08 g |
Sůl | 3,01 g |
Sacharidy | 788,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Formu vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 2: Nejprve připravíme korpus. Vejce vyšleháme s cukry, poté přilijeme rum a olej. Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme do vajíček. Přidáme špetku soli a kakao. Vše vyšleháme do hladka.
Krok 3: Těsto vlijeme do formy a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na cca 30 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do korpusu a po vytažení musí být suchá, bez drobečků. Hotový korpus dáme vychladit.
Krok 4: Jablka zbavíme jadřince, oloupeme, nahrubo nastrouháme do kastrůlku, přilijeme vodu, rum a vsypeme cukr. Vaříme doměkka.
Krok 5: Jablka rozmixujeme tyčovým mixérem, vmícháme máslo a čokoládu. Zahřejeme a necháme vše rozpustit. Odstavíme a necháme vychladnout.
Krok 6: Korpus rozřízneme podélně na poloviny, spodní opět upevníme do formy a horní díl rozdrobíme najemno do jablečné směsi. Vše důkladně promícháme a naneseme na korpus. Dobře uhladíme.
Krok 7: Vložíme do lednice alespoň na hodinu a pak zalijeme čokoládovou polevou. Tu připravíme tak, že ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s máslem a olejem.
Krok 8: Nejlepší bude, když moučník vrátíme do lednice a do druhého dne jej necháme uležet. Ale postačí i tak 3-4 hodiny.
Zveřejněno 21. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládovo-jablečný moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ogN3
Moje poznámka
Čokoládovo-jablečný moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ogN3
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 19 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
crazy.woman.cz před 1 hodinou
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 10 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 11 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 12 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 13 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 13 hodinami
Maková náplň
mismi před 13 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 15 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 16 hodinami
Tématické fráze:
jablecny moucnik,
čokoládový moučník,
moučník s jablky a čokoládou,
nejlepší jablečné moučníky,
jablečné moučníky,
nejlepší jablečný moučník,
moucnik s jablky,
moučniky s čokoládou,
nejlepší moučník,
čokoládovo jablečný dort,
cokoladovo jablecny moucnik,
moucnik s cokoladou,
moučníky s jablky,
čokoládový moučník s jablky,
čokoladove moučníky,
jablečný čokoládový dort,
recepty na jablecne moucniky,
recepty moučníky s jablky,
čokoládový jablečný moučník,
recept na jablečné moučníky
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilinový,
olej rostlinný,
rum,
mouka hladká,
kakao holandské,
kypřící prášek do pečiva,
sůl,
jablko,
voda,
cukr krupice,
rum,
čokoláda hořká,
máslo,
čokoláda hořká,
máslo,
olej
Komentáře (31)