Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 084 kJ / 737 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,36 g |
Tuky | 1,67 g |
Vláknina | 27,11 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 359 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 129,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve maso naložíme aspoň den dopředu do marinády z oleje, soli, pepře a bylinek.
Krok 2: Připravíme větší kastrol a rozehřejeme olej. Na něm zprudka osmahneme maso ze všech stran. Zalijeme vínem a necháme zredukovat.
Krok 3: Poté maso vyjmeme a přidáme na různě velké a šikmě nakrájené kostky zeleniny.
Krok 4: Zeleninu restujeme spolu s větvičkami rozmarýnu a tymiánu asi 10 minut. Pak přidáme cibuli na kostky, povidla, protlak a cukr. Pokapeme rumem a restujeme.
Krok 5: Vložíme zpět maso a zalijeme vývarem, aby maso bylo pod hladinou. Vaříme do měkka.
Krok 6: Omáčka se moc už nemusí zahušťovat, je to dost husté, ale záleží kolik kdo chce omáčky, tak se přilije vývar a zahustí perníkem.
Krok 7: Dochutíme solí, pepřem a podáváme s bramborovými knedlíky, lokšemi nebo bramborovými plackami.
Zveřejněno 21. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zajíc na divoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WXxW
Moje poznámka
Zajíc na divoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WXxW
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 20 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 21 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 8 minutami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 1 hodinou
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 2 hodinami
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 5 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 6 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 7 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 22 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 23 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Tématické fráze:
zajíc recepty,
recept na zajice,
příprava zajíce,
recepty na zajíce,
marináda na zajíce,
zajíc recept,
recept zajíc,
zajic na divoko-recept,
recepty zajíc,
nejlepší recept na zajíce,
zajíc - nejlepší recepty,
recepty ze zajíce,
zajíc nadivoko,
pečený zajíc na divoko,
zajic priprava,
zajiz recepty,
pečený zajíc,
zajíc nejlepší recepty,
zajíc pečený na divoko,
zajíc na bylinkách
Suroviny:
zaječí zadní běhy,
zaječí přední běhy,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
cukr,
víno červené,
rum,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř celý,
jalovec,
sůl,
rozmarýn,
tymián,
povidla švestková,
protlak rajčatový
Komentáře (8)