Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 876 kJ / 6 663 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 295,04 g |
Tuky | 594,64 g |
Vláknina | 17,50 g |
Cholesterol | 920 mg |
Sodík | 11,20 g |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 29,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Česnek prolisujeme, přidáme sůl a dobře promícháme.
Maso umyjeme, osušíme a ze všech stran pořádně a stejnoměrně potřeme směsí. Dáme do nádoby, aby nebylo kolem masa příliš místa, spíše na těsno. Přikryjeme namočeným a vyždímaným plátnem, zatížíme a dáme do lednice. Necháme tak 2-3 týdny. Je to individuální. Krok 2: Po uplynulé době maso pořádně opláchneme, osušíme, kůži nařízneme po 2 cm do kříže, opepříme a už jen lehce osolíme. Krok 3: Dno pomalého hrnce vytřeme olejem, dáme nakrájenou cibuli na kolečka, nasekaný česnek,
snítku rozmarýnu, na to maso a pomalíme na LOW 7 hodin. Krok 4: Po této době přendáme maso do pekáče, i se šťávou a pečeme na 160°C za občasného polívání masa výpekem, dokud nemá krásně zlatou barvu. Krok 5: Hotové necháme chvíli odpočinout, nakrájíme na plátky a servírujeme zdobené zeleninou a libovolnou bramborovou přílohou.
Já volila máslové brambory s pažitkou.
Maso umyjeme, osušíme a ze všech stran pořádně a stejnoměrně potřeme směsí. Dáme do nádoby, aby nebylo kolem masa příliš místa, spíše na těsno. Přikryjeme namočeným a vyždímaným plátnem, zatížíme a dáme do lednice. Necháme tak 2-3 týdny. Je to individuální. Krok 2: Po uplynulé době maso pořádně opláchneme, osušíme, kůži nařízneme po 2 cm do kříže, opepříme a už jen lehce osolíme. Krok 3: Dno pomalého hrnce vytřeme olejem, dáme nakrájenou cibuli na kolečka, nasekaný česnek,
snítku rozmarýnu, na to maso a pomalíme na LOW 7 hodin. Krok 4: Po této době přendáme maso do pekáče, i se šťávou a pečeme na 160°C za občasného polívání masa výpekem, dokud nemá krásně zlatou barvu. Krok 5: Hotové necháme chvíli odpočinout, nakrájíme na plátky a servírujeme zdobené zeleninou a libovolnou bramborovou přílohou.
Já volila máslové brambory s pažitkou.
Zveřejněno 30. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomalený a pečený, 3 týdny naložený bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MzYG
Moje poznámka
Pomalený a pečený, 3 týdny naložený bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MzYG
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 7 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 22 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno 2. 9. 2025 16:28:03
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Belgické vafle
ne.honzula12 před 35 minutami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 52 minutami
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 1 hodinou
Domácí kečup
Mistrova před 2 hodinami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 3 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 3 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 6 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 6 hodinami
Buchta Rafaelo
Alicia8 před 6 hodinami
Špenátová polévka s mlékem
Kajkajak před 7 hodinami
Tématické fráze:
pečený bůček v pomalém hrnci,
nalozený bůček s česnekem,
pečený buček z pomalého hrnce,
pečení bůček naložený v láku,
recepty pečený buček,
naložený vepřový bůček pečený,
naložený bůček v soli,
naložený plněný bůček,
bůček pečený v pomalém hrnci,
bůček recepty,
naložený česnek,
karamelizovany pečený bůček,
bůcek recept,
dokonalý naložený vepřový pečený bůček,
pečeny buček bez poklice,
pečený bůček pomalý hrnec,
vietnamský naložený česnek recepty,
dokonalý pečený bucek,
naložení bůčku na na pečení,
pečený bůček v ph
Suroviny:
bůček,
rychlosůl,
česnek,
cibule,
česnek,
olej,
sůl,
pepř,
rozmarýn,
zelenina
Komentáře (12)
Je to vážně mňamka, 2kg bůčku zmizelo jak nic. (Původně jsem měla v plánu, že bude dnes na večeři a zbyde i na zítra na oběd.)
Jen by mě zajímalo, i když to bylo výborné, vážně vám bůček chutná jako uzený? Přišlo mi to jako vynikající pečený bůček, ale uzený přece jenom chutná trochu jinak.
Každopádně to bylo moje první "uzení" v PH, takže se mohla stát někde v postupu chyba. :) Rozhodně jsem v PH "neudila" naposledy! :)