Hovězí polévka
Hovězí polévka je nepostradatelnou součástí slavnostních obědů i pomocníkem a zázračným lékem v době nemocí z nachlazení. A již celá léta patří právem mezi nejoblíbenější a nejčastěji vařené polévky.
Postup přípravy
na talíři libečkem nebo zelenou petrželí.
Zveřejněno 16. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9Xj
Moje poznámka
Hovězí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9Xj
Nejnovější recepty
Čokoládové muffiny
Přidáno před 25 minutami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno před 7 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno před 8 hodinami
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno před 16 hodinami
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno před 18 hodinami
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta Fešák
káťa před 2 minutami
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
stefi.f47 před 3 minutami
Vepřové nudličky se žampiony v pikantní omáčce
Sassa před 4 minutami
Míša řezy
kaja.tremlova před 26 minutami
Housky na hamburger
panilek před 28 minutami
Rebarborový koláč
mika277 před 39 minutami
Hovězí tokáň na víně - oblíbené jídlo Václava Havla
Erika2202 před 51 minutami
Květák a brambory zapečené s hermelínem
knihomolka před 1 hodinou
Buchta Himálaje
Verkenner před 1 hodinou
Konfitovaná hovězí líčka
supportorlik před 1 hodinou
Tématické fráze:
hovězí polévka,
hovězí polévka recept,
polevka hovězí,
recept na hovezi polevku,
hovězí polévka v tlakovém hrnci,
recept hovezi polevka,
hovězí na polévku,
hovězí polévka z vývaru,
recepty hovězí polévka,
hovezi polevky,
dobrá hovězí polévka,
polevka z hoveziho zebra,
polevka z hovezích žeber,
hovezi polivka,
hovezipolevka,
recepty polevky hovezi,
hovězí polévka s nudlemi,
polévky hovězi,
jak uvařit hovězí polévku,
hovězí žebro polévka
Suroviny:
žebro hovězí,
mrkev,
celer,
petržel,
libeček,
sůl,
voda,
cibule,
česnek,
nudle polévkové
Komentáře (75)
casino: Máte naprostou pravdu, řada hromadných strávníků nalije do polévky spoustu maggi nebo nasype spoustu soli, aniž by ji ochutnala. Přitom jde opravdu jen o chuťové zvyky. Když jim budete pár dní dávat polévku bez maggi a bez haldy soli, zvyknou si a už maggi vyžadovat nebudou. Stejně tak se brzy odnaučíte jíst hodně sladké moučníky nebo sladit kafe.
Jana.Dorazinová-Remková: Chápu ovšem, že svatba není právě vhodný okamžik k odnaučování stravovacích zlozvyků.
Neříkám, že někdy nepoužiju polévkovou kostku - ale masox opravdu ne! Ale proč dávat vývar do vývaru, který má masovou chuť sám o sobě, spíše si kostičkou vypomůžu, když potřebuji vývar přidat do jiného jídla a nemám ho.
Já jsem bez jakéhokoliv negativního podtextu prostě jenom konstatovala, že podle mě tam masox není potřeba, když se vývar nevaří 40 minut, ale táhne několik hodin. Nic víc!!