Salašnická maškrta - slovenský recept
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 965 kJ / 2 143 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 170,48 g |
Tuky | 125,27 g |
Vláknina | 28,70 g |
Cholesterol | 402 mg |
Sodík | 3,29 g |
Sůl | 8,10 g |
Sacharidy | 70,16 g |
Postup přípravy
Upřesnění o jakou smetanu se jedná v receptu nebylo, podle mne jde o hustou zakysanku, které kopeček dáme na maso, ale nezkoušela jsem.
Zveřejněno 30. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Salašnická maškrta - slovenský recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k1XX
Moje poznámka
Salašnická maškrta - slovenský recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k1XX
Nejnovější recepty
Arabská čočka se špenátem, paprikami a kořením
Přidáno před 6 hodinami
Mrkvová pomazánka s vajíčkem a sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Škvarková pomazánka s vajíčkem a okurkou
Přidáno před 21 hodinami
Pomazánka z matjesů à la losos s koprem
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí maso se sušenými rajčaty a brokolicí se smetanou
Přidáno 7. 9. 2025 07:11:59
Nepečený borůvkový dezert
Přidáno 7. 9. 2025 05:02:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Broskvové knedlíky vařené v páře
Kajkajak před 34 minutami
Špekáčková s pivem
Kajkajak před 37 minutami
Dvacetiminutový švestkový koláč
TH před 1 hodinou
Snadný štrúdl
Kveta58 před 3 hodinami
Pro nejmenší - Přesnídávka-jablečné,meruňkové a hruškové pyré
Zdenka8 před 6 hodinami
Květákový mozeček
DvorMar před 7 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
Frana74 před 16 hodinami
Znojemský vepřový závitek
Sahula před 16 hodinami
Kachní játra v sýrovo-česnekovém těstíčku
Sahula před 16 hodinami
Křidélka v česnekovém těstíčku
Sahula před 16 hodinami
Tématické fráze:
maškrta česky,
maškrta na lžičku,
salasnicka kuchyně,
vánoční maškrta,
maškrta pamlsek
Suroviny:
pečeně vepřová,
fazole bílé,
zelí kysané,
slanina,
sádlo,
smetana,
cibule,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
česnek,
mouka hladká,
petrželka,
voda
Komentáře (12)
A s tím, že jsou slovenské hospodyňky zvláštní živočišný druh, s tím souhlasím na celé čáře!
Slovenská hospodyně je holt zvláštní živočišný druh
Z Horehronia mám takúto kapustnicu: https://www.toprecepty.cz/recept/4487-zelnacka-s-f...