Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 360 kJ / 564 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,97 g |
Tuky | 27,05 g |
Vláknina | 43,54 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 176 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 41,75 g |
Postup přípravy
Smícháme nakrájené okurky, červená rajčata, uvařené žluté fazolky a hnědou čočku - vařenou, případně sterilovanou. Podle potřeby osolíme, dochutíme citrónovou šťávou a okořeníme bílým nebo zeleným mletým pepřem. Krok 2: Salát z fazolek a salátové okurky:
Očištěné a omyté fazolky uvaříme v osolené vodě v poodkrytém hrnci do poloměkka. Odcedíme, propláchneme studenou vodou a nakrájíme na jemnější šikmé nudličky. Okurku oloupeme, nastrouháme na hrubší nudličky, promícháme s fazolkami a zalijeme rozkvedlaným jogurtem, ochuceným mletým pepřem a česnekem utřeným se solí. Navrchu posypeme koprem. Krok 3: Jednoduchý salát z fazolek:
Očištěné fazolky nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky a ve vroucí osolené vodě uvaříme téměř doměkka. Odcedíme, necháme okapat, vložíme do mísy, přidáme česnek utřený se solí, pepř, cukr a ocet a zakápneme olejem. Dobře promícháme a necháme v chladu proležet. Při podávání sypeme koprem, cibulkou nebo petrželkou. Krok 4: Salát z fazolek se zálivkou ze zakysané smetany a Nivy:
Dva díly zelených a jeden díl žlutých fazolek očistíme, překrájíme a v mírně osolené vodě se snítkou saturejky uvaříme doměkka. Scedíme a necháme prochladnout. Vlažné fazolky polejeme ochucenou zakysankou (nebo ochuceným jogurtem), necháme vychladit a podáváme posázené půlkami cherry rajčátek a posypané oblíbenou bylinkou (petrželka, pažitka, bazalka…) Krok 5: Salát z fazolových lusků s francouzským dresinkem:
Lusky povařené ve slané vodě nakrájíme hodně šikmými řezy, přidáme cibulku, prosolíme a po chvíli propláchneme studenou vodou. Přidáme francouzský dresink na saláty.
Smícháme a prošleháme. Zdobíme čtvrtkami vařených vajec a rajčat.
Zveřejněno 1. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolkový salát 5x podruhé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VRn1
Moje poznámka
Fazolkový salát 5x podruhé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VRn1
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 2 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 6 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 27 minutami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 44 minutami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 2 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 2 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 3 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 3 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 3 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 6 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 6 hodinami
Tématické fráze:
fazolkový salát,
salát ze žlutých fazolek,
salá s fazolkami a koprem,
žluté fazolky salat
Suroviny:
fazolky žluté,
čočka,
rajče cherry,
okurky sterilované,
sůl,
šťáva citronová,
olej olivový,
fazolky zelené,
okurka salátová,
jogurt,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
kopr,
fazolky zelené,
sůl,
pepř mletý,
olej,
česnek,
ocet,
cukr,
kopr,
petrželka,
fazolky zelené,
fazolky žluté,
saturejka,
sůl,
smetana zakysaná,
strouhaná niva,
pepř,
paprika čerstvá červená,
lusky fazolové,
sůl,
cibule,
olej olivový,
ocet jablečný,
hořčice francouzská,
sůl,
vejce,
rajče
Komentáře (15)
Tú marinádu mám rada na hocičo aj na kapustu - zelí.