Květákovo-mrkvové sabji

Suroviny

1 menší květák
4 mrkve
4 velká čerstvá rajčata (nebo 1 plechovka sekaných)
1 malá cibule
olej
1 lžička římského kmínu
1 lžička garam masala
1/2 lžičky kurkumy
sůl
špetka cukru
čerstvá petrželka nebo koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli.

  2. Zasypeme ji římským kmínem, garam masalou a kurkumou a za stálého míchání asi minutu orestujeme, aby se koření rozvonělo.

  3. Přidáme na malé růžičky rozebraný květák, na kolečka nakrájenou mrkev a osminky rajčat. Podlijeme malým množstvím vody, osolíme a na mírném plameni dusíme asi 20 minut, až je zelenina měkká.

  4. Podle potřeby dosolíme a jsou-li rajčata příliš kyselá, přidáme špetku cukru. Podáváme s rýží, posypané čerstvou sekanou petrželkou nebo koriandrem.

Poznámka od kuchařky

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Komentáře k receptu Květákovo-mrkvové sabji

  • lemarti lemarti

    To se mi moc líbí :-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Dělám často, máme to rádi, jen dávám normální drcený kmín, protože ten římský rodinka moc nemusí, i tak ale je to dobré :-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: sabzi recept zeleninové sabji kvetakove sabzi květákovo mrkvové sabzí kvetakovo mrkvove placky kvetakovo mrkvove sabdzi recept kvetakovo mrkvove placicky sabji květák s rajčaty mrkvové sabdží sobji sabzi recept sabji masala subji kvetakove sandzi indicke sabji recept sabdjí sabijí sabijí zeleninové sabji recept sabji rajčata