Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 882 kJ / 3 318 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 190,51 g |
| Tuky | 151,66 g |
| Vláknina | 162,00 g |
| Cholesterol | 282 mg |
| Sodík | 559 mg |
| Sůl | 1,28 g |
| Sacharidy | 218,68 g |
Postup přípravy
V nádobě tajine necháme zahřát olej a maso ze všech stran necháme opéct. Když je ze všech stran lehce zlatavé, vyndáme z tajine a odložíme do tepla. Krok 2: Přilijeme lžíci oleje a vhodíme nakrájenou cibuli a nasekané stroužky česneku. Když cibule začne zlátnout, přidáme papriku nakrájenou na proužky a lilek nakrájený na kostičky. Necháme několik minut restovat. Krok 3: Pak přisypeme všechno koření a asi minutu osmahneme.
Přidáme nakrájená rajčata, opláchnuté meruňky a zalijeme vývarem. Osolíme. Nahoru položíme opečené kousky masa.
Přiklopíme pokličkou a necháme při mírné teplotě dusit, až bude maso měkké a tekutina se zredukuje na minimum. Přimícháme scezenou cizrnu, citrónovou šťávu a podle potřeby dochutíme.
Nakonec vmícháme koriandr a petrželku.
Podáváme s bulgurem, kuskusem nebo rýží a doplníme hustým bílým jogurtem.
Zveřejněno 10. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí tajine s lilkem, cizrnou a meruňkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DgL5
Moje poznámka
Kuřecí tajine s lilkem, cizrnou a meruňkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DgL5
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 9 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 12 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 15 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 4 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 4 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 4 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 4 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 5 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 6 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 7 hodinami
Tématické fráze:
cizrnová tajine s houbami a lilkem,
tajine,
steaky s vykoštěných kuřecích stehen s kůží
Suroviny:
stehno kuřecí,
cibule,
česnek,
paprika čerstvá červená,
lilek,
rajče,
meruňky sušené,
cizrna,
sůl,
pepř,
kmín drcený,
zázvor,
koření ras el hanout,
šafrán,
šťáva citronová,
koriandr,
petrželka,
vývar kuřecí,
olej olivový
Komentáře (12)
Pošmourné podzimní dny se bohužel pomalu blíží a podobná jídla potěší oko, chuť i duši