Suroviny
Porce: 1 dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 864 kJ / 2 836 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,62 g |
Tuky | 140,55 g |
Vláknina | 32,00 g |
Cholesterol | 423 mg |
Sodík | 3,11 g |
Sůl | 7,75 g |
Sacharidy | 331,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misy preosejeme obe múky, zmiešame s cukrom, soľou, pridáme pokrájané maslo a studeným mliekom spracujeme na hladké cesto, ktoré odložíme aspoň na 1 hodinu do chladničky.
Krok 2: Vychladené cesto rozvaľkáme na jemne pomúčenej doske na hrúbku stebla do tvaru obdlžníka a popicháme vidličkou.
Krok 3: Vyvaľkané cesto pokrájame na obdlžniky, ktoré dáme na plech s pečiacim papierom. Potrieme olejom. Pečieme na 220°C 10-12 minút.
Krok 4: Podávame vychladnuté samostatne, ako prílohu alebo potreté nátierkou či rôzne obložené.
Zveřejněno 20. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Knäckebrod - jemný křupavý chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p2GN
Moje poznámka
Knäckebrod - jemný křupavý chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p2GN
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 6 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 18 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 19 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 1 minutou
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 8 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 48 minutami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 54 minutami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 55 minutami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 hodinou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 1 hodinou
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 1 hodinou
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 1 hodinou
Tématické fráze:
křupavý chléb,
domácí knäckebrot,
kneckebrot,
křupavý chléb recept,
kneckebrod,
recept na křupavý chléb,
švédský chléb,
recept na křupavý chleba,
recept švédský knackebrot,
knecke brot,
jak upéct křupavý chléb,
kneckebrot recept,
jak upéct knackebrot,
knackebrod křupavý chléb,
jak upéct křupavý chleba,
knakebrot recept,
domácí knackebrod,
knakebrod,
krupavý chleba,
domácí knackebrot recept
Suroviny:
mouka žitná hladká,
mouka žitná hrubá,
máslo,
mléko,
cukr moučkový,
sůl,
olej slunečnicový
Komentáře (11)