Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí guláš se žampiony

Hovězí guláš se dá ozvláštnit i houbami, můžete vyzkoušet se žampiony. Příprava není náročná a zvládne ji i začátečník. Bude vám chutnat jak s kynutým knedlíkem, tak i chlebem, ale můžete zvolit i jinou přílohu.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 75 min

90 min (15 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 755 kJ /
659 kcal
Bílkoviny120,18 g
Tuky7,21 g
Vláknina17,10 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 264 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy22,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozehřátém tuku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Krok 2: Přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené hovězí maso, které osmažíme ze všech stran. Krok 3: Ke konci smažení masa přisypeme ještě krátce osmažit i pokrájené žampiony, papriku a nasekaný česnek. Nakonec vmícháme i majoránku (ne, vařením nezhořkne), přilijeme asi 250 ml vývaru. Krok 4: Za občasného podlití a promíchání dusíme na mírném ohni pod poklicí do změknutí masa, Krok 5: Vývar dolijeme do požadovaného množství, zahustíme troškou jíšky nebo záklechtky (voda+hladká mouka) a necháme provařit. Dle chuti ještě dosolíme a opepříme a můžeme podávat. Krok 6: Podáváme s knedlíkem, bramborem, rýží nebo noky.

TIP: Oblíbené recepty na guláše

Zveřejněno 11. 2. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/38lO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/38lO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Blazenka: ...to jsem rád, děkuji:-K:-K:-K

našla jsem až teď, uvařeno a pochutnala jsem si. :yes:

Tématické fráze:
hovězí guláš se žampiony, hovězí guláš na na žampionech, hovězí na žampionech, hovězí guláš na na žampionech, guláš se zampiony, žampiony recepty, hovezi gulas s žampiony, recept gulas s na žampionech, recept na hovězi gulaš, hovězí guláš se se žampiony, hovězí guláš, gulaš na na žampionech, hovězi guláš se žanpiony, guláš s majoránkou a se žampiony, hovězí guláš ze zampiony, hovězí guláš recept, hovězí guláš recepty, recepty se žampiony, hovězí guláš ze žampionů, žampíony recept

Suroviny:
maso hovězí, žampióny, cibule, česnek, paprika sušená sladká, majoránka, olej, sůl, pepř mletý, vývar masový, jíška

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu