Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 332 kJ / 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,69 g |
Tuky | 44,06 g |
Vláknina | 6,78 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 247 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 94,29 g |
Postup přípravy
limetkové šťávy. Omáčku ochuťte solí a kajenským pepřem a nechte povařit. Potom ji odstavte a nechte vychladnout. Krok 3: Mezitím opláchněte oloupané krevety, osušte je, vložte do vychladlé omáčky a přiklopené je nechte nejméně 1 hodinu marinovat. Citronovou marmeládu smíchejte se zbylou limetkovou šťávou (cca 4 lžíce) a limetkovou kůrou, ochuťte solí a cukrem. Krok 4: Nechte krevety trochu okapat, navlékněte je na grilovací jehly a grilujte asi 3 minuty z každé strany. Podávejte s citronovo-limetovým dipem.
Zveřejněno 7. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní krevety s citrusovým dipem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OKlE
Moje poznámka
Pikantní krevety s citrusovým dipem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OKlE
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 13 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 21 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
B.Anna před 4 minutami
Cukeťák II
radbastim před 2 hodinami
Sněhový rybízový koláč
upavla před 10 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 11 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 14 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 14 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 15 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 16 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 17 hodinami
Tématické fráze:
pikantní krevety v těstíčku,
recept na krevety
Suroviny:
česnek,
chilli paprika čerstvá,
bazalka čerstvá,
rozmarýn,
koření oregáno,
olej olivový,
omáčka worcesterová,
hořčice francouzská,
paprika sušená pálivá,
šťáva limetková,
sůl,
pepř cayenský,
krevety,
marmeláda,
kůra limetková,
cukr
Komentáře (2)
když už kopírujete recept doslova, což je bez souhlasu autora zakázáno, tak je slušnost uvést zdroj