Dušičky a kosti
Počátkem listopadu snad každý z nás vzpomíná na své milé, kteří tu již s námi nejsou. Naše prababičky kdysi dávno pekly v tyto slavnostní dny kynuté pečivo s názvem dušičky nebo kosti. Vyzkoušejte se s naším receptem vrátit k této hezké tradici.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 594 kJ / 2 771 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,98 g |
Tuky | 85,02 g |
Vláknina | 16,28 g |
Cholesterol | 322 mg |
Sodík | 512 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 426,34 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušičky a kosti
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o5D3
Moje poznámka
Dušičky a kosti
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o5D3
Nejnovější recepty
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 2 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Cottage pizza s celozrnnou moukou
Přidáno před 8 hodinami
Minimuffinky
Přidáno před 19 hodinami
Zapékané pirohy
Přidáno před 23 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno 8. 5. 2025 13:18
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rebarborový koláč
tara23 před 19 minutami
Mechový dort (se špenátem)
Natkaaa před 1 hodinou
Strouhaná buchta II
Xsaxana před 2 hodinami
Strouhaný koláč II
Xsaxana před 2 hodinami
Cajunské kuřecí kousky se zeleninou a těstovinami
Coolbins před 2 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 3 hodinami
Maso po Sečuánsku
ErikaBak před 4 hodinami
Pochoutkový salát II
Lasagnesesyrem před 6 hodinami
Domácí pletýnky
Zinzi před 6 hodinami
Tématické fráze:
dušičkové pečivo recept,
dušičkové pečivo,
recept 61856 dusicky kosti,
kapři dusicka,
recept na dusickove pečivo,
pečivo svatých kostí
Suroviny:
voda,
vejce,
cukr,
sádlo,
sůl,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
kůra citronová,
vejce,
mák
Komentáře (14)
Jinak je to těsto velmi dobré a peču z něj dodneška, zvlášť, když vnoučata mají ráda máslo a džem, jak jste sama psala. Vřele kuchařkám doporučuji. A nepoužívat jiný tuk. Se sádlem je to křehounké a kypré.