

Kuskusoto
Suroviny
- 500 g mletého masa
- cibule
- olej
- sůl
- bazalka
- oregano
- tymián
- rozmarýn
- sterilovaná mrkev s hráškem
- červená paprika
- česnek
- 500 g kuskusu
- 680 ml vody
- zeleninový bujon
- polévkové koření
Postup přípravy receptu
Cibulku nakrájíme na jemnou a opečeme na oleji, přidáme mleté maso,osolíme a opečeme, k masu přidáme nakrájenou papriku a sterilovanou zeleninu.
Když je maso opečené, přisypeme bazalku, oregano a rozmarýn a česnek dle vaší chutě a odstavíme.
Kuskus navážíme do misky a do vody dáme bujon, polévkové koření a dáme vařit. Kuskus zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme nabobtnat. Poté smícháme s masem. Podáváme sypané sýrem a s červenou řepou
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuskusoto
-
Kuskus je vyrobeny z krupice a vody. Pouziva se krupicna mouka z tvrde psenice ( tez se da udelat i z jinych cerealii, dokonce i z ryze). Rucni vyroba je dost pracna, neb mouka se strika vodou a krouzivym pohybem ruky se zacnou tvorit kulicky kuskusu, pak se susi. Delala se ruznych kalibru.
-
p-e-t-r-a:Kuskus jsou broušená zrna tvrdé pšenice, takže obilovina
-
hanka:přeřazeno
myslela jsem,že kuskus je luštěnina
-
Asi by to chtělo přeřadit do jiné kategorie, z luštěnin je tam jen sterilovaný hrášek
-
Jana Remkova: Bazalka, oregáno i tymián a rozmarýn se přece normálně dohromady používají, vždyť například "provensálské" koření mimo jiné tyto bylinky obsahuje.
-
Nebije se ty bylinky malinko? Přece jen..bazalka, oregáno, tymián. Ten tymián je hodně aromatický. Ale nehaním recept, jen si to neumím představit