Postup přípravy
Krok 1: Vývar z uzeného kolene scedíme do jiného hrnce, kam přidáme i zbylé obrané a pokrájené maso. Přidáme pokrájenou očištěnou mrkev, celer a brambory. Zeleninu dáme dle své chuti a brambor tolik, aby jejich váha byla s předem uvařenými kroupami zhruba 1 : 1. Do polévky přidáme jemně nasekaný česnek (klidně půl palice), osolíme, opepříme dle chuti a vaříme do změknutí zeleniny.
Krok 2: Ke konci vaření přidáme do polévky prohřát předem vařené kroupy, čerstvě pokrájenou celerovou nať a čerstvě nastrouhaný nebo rozetřený česnek, kdo chce, přidá i trochu majoránky, necháme již jen přejít varem a můžeme podávat.
Krok 3: Kdo rád česnečku ultra silnou, přidá ještě trošku rozetřeného česneku již do svého talíře.
Zveřejněno 4. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Česnečka z uzeného kolene
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gzk6
Moje poznámka
Česnečka z uzeného kolene
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gzk6
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 7 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 7 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 8 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 8 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 4 hodinami
Honzovy kynuté buchty
RenataMaresova před 4 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 7 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 7 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 8 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 8 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 9 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 9 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 9 hodinami
Tématické fráze:
česnečka recept,
vývar z kolene,
vývar z uzeného koleme,
jídlo z uzeného kolene
Suroviny:
vývar,
mrkev,
celer řapíkatý,
brambory,
kroupy,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
nať celerová
Komentáře (4)