Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 143 kJ / 34 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,98 g |
| Tuky | 0,17 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Na pánvi na rozpáleném oleji maso z obou stran opečeme a přendáme do pekáčku. Krok 3: Podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě dozlatova. Můžeme přidat i bujón, ale není to nutné. Stačí maso rozvonět bylinkami. Krok 4: Když maso v pekáčku pěkně červená, posypeme maso hustě cibulí a zbytkem sušených drcených rajčátek. Opět přelijeme výpekem. Pečeme dozlatova a podáváme se salsou z lilku, rajčat, koriandru a oliv nebo s kaší.
Zveřejněno 12. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové kotlety na tymiánu s lilkovou salsou a rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y9Zn
Moje poznámka
Vepřové kotlety na tymiánu s lilkovou salsou a rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y9Zn
Nejnovější recepty
Likérové kávy
Přidáno před 3 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 4 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 14 hodinami
Medové trubičky
Přidáno před 18 hodinami
Kapr na křenu
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masarykovo cukroví - pravé
brtna před 6 minutami
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 59 minutami
Sušenky z ovesných vloček
káťa před 1 hodinou
Povidlové slepovánky
Janina2410 před 1 hodinou
Likérové špičky
Klanic před 1 hodinou
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
barypb před 1 hodinou
Posvícenské ořechy
Hannca před 2 hodinami
Kuřecí nudličky v jogurtové omáčce s křupavými gnocchi
barypb před 2 hodinami
Rohlíčky z tatranek
jaroko před 2 hodinami
Kuře pečené s batáty, mrkví a sušeným ovocem
Wikki před 2 hodinami
Tématické fráze:
vepřová kotleta,
vepřová kotleta na hořčici,
vepřové kotlety recepty,
vepřová kotleta recepty,
kotleta na tymianu,
vepřové na tymiánu,
vepřová kotleta recept,
vepřové s s rajčaty,
vepřové kotlety recept,
vepřová kotleta s hořčicí,
vepřové kotlety s hořčicí,
vepřové maso na tymiánu,
kotlety recepty,
vepřové na hořčici,
vepřové kotlety,
vepřový kotlet,
recepty z vepřové kotlety,
recepty z kotlety
Suroviny:
kotleta,
sůl hrubozrnná,
rozmarýn,
pepř čtyř barev,
olej,
cibule,
rajče,
voda
Komentáře (18)
No a můžete uvést zdroj na rcp s CIBULÍ ?
Je mi ľúto, ale baklažánový (lilkový) kaviár je babaganush. A čo je prekvapujúce, že pod týmto názvom ho nájdete tak v Izraeli ako aj v arabských krajinách Blízkeho Východu.
Ak mi neveríte, tak si to pozrite v ktoromkoľvek hľadači a zistíte, z čoho sa babaganush pripravuje.
Všetko, čo uvádzate, je pravda.
Ja som nerozoberal slovo salsa v jednotlivých španielsky hovoriacich krajinách,
len som uviedol preklad slova.
Je zaujímavé, že v čase pred odstránením komunizmu sme všetci, tak v čestine ako v slovenčine
používali slovo omáčka. Otvorenie hraníc zrazu spôsobilo, že sa v našich jazykoch objavujú slová, ktoré síce znamenajú to isté, ale niekto sa domnieva, že to je aktuálnejšie.
Ak podobné situácie ako coronavirus v blízkej budúcnosti nezabijú všetko obyvateľstvo, tak budúce generácie prestanú hovoriť česky a slovensky.
To je dôvod, prečo som uviedol preklad slova a že máme slovo v materinskom jazyku a aby toto a samozrejme aj mnoho iných, udržovalo naše jazyky.
Myslím, že som s tým nikoho neurazil a že pre niekoho to bude upozornenie, že hoci toprecepty.cz je venovaný vareniu, tiež môže usilovať o udržiavanie rodného jazyka.
Ak poznáte český preklad na slovo kaviár, tak ho použite.
V niektorých krajinách (zámerne neuvádzam názvy) je známy ako Babaganush.
Pretože Gazpacho nemá český preklad
SALSA
- představuje středomořské jemné bylinkové omáčky, které přidáváme k pokrmům ke zvýraznění jejich vůně. V Itálii je tento termín používán pro omáčku obvyklou k těstovinám. V Mexiku je tento název obvykle aplikován pro nevařenou pikantní, ostrou omáčku servírovanou jako přílohu ke kukuřičným lupínkům - chipsům, nebo jsou součástí náplní tortill.
...no protože ffšichni vědí wcg, že
Gazpacho:
No, v podstatě máte recht
...ale např. Lilkový kaviár taky néééni kaviár, ale ffšichni vědí wcg, že
Je nutné v recepte písanom po česky používať cudzie slovo, keď v češtine od nepamäti existuje české slovo?
Zlepší to výslednú chuť jedla?