Hamburská vepřová kýta
Plátek dušené vepřové kýty přelitý krémovou omáčkou, to je hamburská pečeně. Maso je šťavnaté, protýkané uzeninou a kyselou okurkou. Omáčka má jemnou pikantní chuť a hustší konzistenci. Hamburskou kýtu si můžete doma připravit jako sváteční rodinné jídlo, výborná je s knedlíkem.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 087 kJ / 2 650 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 235,55 g |
| Tuky | 165,28 g |
| Vláknina | 21,60 g |
| Cholesterol | 572 mg |
| Sodík | 3,25 g |
| Sůl | 7,69 g |
| Sacharidy | 45,40 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hamburská vepřová kýta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY91
Moje poznámka
Hamburská vepřová kýta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY91
Nejnovější recepty
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 8 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Belgické lanýže
Přidáno 15. 12. 2025 18:05:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
veronikatun před 1 hodinou
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 1 hodinou
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 2 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 2 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 2 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 3 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 3 hodinami
Krkovička po staročesku
katadanisova11 před 3 hodinami
Perníčky,které jsou hned měkké
Noumik před 4 hodinami
Tématické fráze:
hamburská omáčka,
veprova kyta,
vepřová kýta recepty,
recepty z vepřové kýty,
hamburská pečeně,
hamburska omacka recept,
vepřová kýta recept,
recepty vepřová kýta,
recept na hamburskou kýtu,
recept veprova kyta,
hamburska veprova pecene,
omáčka z vepřové kýty,
kýta,
hamburska veprova omacka,
recept na hamburskou omáčku,
vepřová kýta omáčka,
kýta recepty,
recepty z kýty,
omacka z kyty,
recept z vepřove kýty
Suroviny:
kýta vepřová,
okurky sterilované,
párky,
mrkev,
celer,
petržel,
cibule,
slanina,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
hořčice,
šťáva citronová,
cukr,
máslo,
olej,
sůl
Komentáře (164)
Máte krásné recepty. 😊
Přivodil jsem si gastroorgasmus.
Omáčka byla absolutně skvělá. Relativně nenáročné na přípravu a výsledek ohromující.
Přidávám víc zeleniny , protože to hned zmizne z hrnce
Dnes jsem to udělala na oběd a k tomu těstoviny to dcera miluje !
Opravdu nechápu připomínky typu norma z roku toho a toho stanoví, že hamburská se musí připravovat z vepřové kýty, tak se nesmí připravovat z plecka! Proč? "Svíčkovou" taky většina z nás nedělá z hovězí svíčkové a dost pochybuju o tom, že ji tak dříve v restauracích připravovali. Ani dnes, ani dříve - nepamatuji si, že bych ji někde takhle připravenou jedla.
PS: některé zdejší "inovace" klasických receptů jsou docela pozoruhodné
Pro zajímavost přidávám fotku z tehdejších celostátních norem - Hamburská má číslo 13108, kde se hořčice uvádí, ale víno ne.
Každý si ale recept uvaří tak, jak mu to a jeho strávníkům chutná. U těchto známých receptů se ale snažím držet co nejvíce originálu.