Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sněhová citronová roláda

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

senky senky

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: Plech cca 27 x 37 cm

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 800 kJ /
1 864 kcal
Bílkoviny23,73 g
Tuky90,19 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 420 mg
Sůl0,99 g
Sacharidy239,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejeme troubu na 140°C, vymažeme plech olejem a vyložíme pečicím papírem, který taktéž lehce naolejujeme. Krok 2: Bílky se špetkou soli vyšleháme do dvojnásobného objemu, přidáme lžíci krystalového cukru, šleháme dál, až se na metlách budou tvořit jemné špičky. Postupně, po lžících, zašleháme zbylý cukr a nakonec škrob. Musí nákm vzniknout pevná a hladká hmota :-). Krok 3: Rovnoměrně rozprostřeme do připraveného plechu a pečeme cca 45 minut. Respektujeme vlastnosti trouby!! Krok 4: Upečený korpus necháme vychladnout. Větší pečicí papír než plech, ve kterém jsme pekli lehce poprášíme moučkovým cukrem a převrátíme na něj upečený korpus tak, aby byl "hore nohy" :-)). Opatrně stáhneme původní pečicí papír a máme připraveno k plnění. Krok 5: Takto připravený korpus potřeme citronovým krémem, na který rovnoměrně rozprostřeme vyšlehanou smetanu s moučkovým cukrem. Krok 6: Podél delší strany roládu zarolujeme, zabalíme do papíru a necháme alespoň dvě hodiny vychladit. Lemon curd doporučuji připravit předem, ale dobře ukrýt, aby stihl dostatečně vychladnout!!

Zveřejněno 11. 5. 2013

Poznámka autorky senky

Lemon curd lze koupit v Marks & Spencer nebo připravit doma. Protože je velmi žravý a dá se použít na palačinky, do jogurtu, do zmrzliny, do pohárů, do krémů, je lepší si udělat doma a to větší množství:-)). http://www.toprecepty.cz/recept/21727-lemon-curd/

Recept je z Gurmetu a moc chutnal nám i návštěvě.

KL .. kávová lžička

PL .. polévková lžíce

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sněhová citronová roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yAOP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sněhová citronová roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yAOP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Celé dětsví jsem se mohl ujíst těmi kinder nadýchanými řezy, tak moc mi chutnaly. A dnes náhodně projíždím toprecepty a vyskočí na mě tohle. Jsem nadšen, jako by mi bylo zase deset a rodiče mi tu pochutku koupili - teďka už si ji budu moct dělat sám, děkuji!!:-K
Gustavo Woltmann

Pro případné následovníky, které odrazuje větší pracnost tvorby, doporučuju zjednodušení. Upéci z ušlehaného sněhu dva až tři korpusy v dortové formě, promazat krémem a šlehačkou a vrstvit na sebe. To mne napadlo dodatečně, když jsem "rolovala". Krém je bezvadný, jednoduchý, k receptu na něj jsem dala drobnou připomínku, tak pokud budete dělat, čtěte komenty:-))

Brada padá, slina teče. :-p Tak to je teda něco. :yes: To by mi chutnalo.

hosta: Uzasne, ale kdybyste meli problem a nevedeli co s tou krasou udelat, dej vedet, dobri lide vzdy radi pomohou.

Jituš, díky za krásné fotečky:-K:-K

áha, odsud to je:-p půvabná dobrotka:-p:yes:

áha, odsud to je:-p půvabná dobrotka:-p:yes:

Ta musí být výborná:yes::-p

Je to dobré, je toho moc a děsná patlačka. Stojí to ale zato, snad si s tím poradíme:-)) Přidávám fotky;-)

dovedu si představit - chuťově luxusní zážitek:yes::-D a jen tak mezi náma - čert vem kalorie;-):-D

Těší mně, že se Vám roládka líbí:-K:-K je to sice trošku kalorická bomba, ale jednou za čas:-D:-D:-D

Jejdanánku, Ty mi děláš chutě :-):-!
Roláda vypadá báječně:-K

Krásná fotka krásného receptu :-p:-p:yes::yes:

Na pohled svezi roladka, urcite se rozplyva na jazyku..:yes::yes:

Tématické fráze:
citronová roláda, sněhová roláda se šlehačkou, sněhová roláda s citronovým krémem, citronová roláda recept, recept na snehovou roladu, sněhovaroláda, sněhová roláda z bílků, citronová roláda se šlehačkou, roláda, recept na citronova roláda, rolada s citronovým krémem a šlehackou, roláda z bílků, plnění rolády, krehka rolada, citronová roláda, křehka rolada kremem z tvarohu, citronová roláda z bílků, jak upéci křehkou roládu, rolada s lemon curd, lemon curd na co lze použít

Suroviny:
bílek, cukr krystal, škrob kukuřičný, sůl, olej, cukr moučkový, smetana ke šlehání, cukr moučkový,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu