Sulc nebo-li huspenina z vepřových kůží
Vepřový sulc je pochoutka typická zejména pro naši kuchyni. Kousky kůží nebo i masa povaříme s kořením a zeleninou. Do formy pak nalijeme již rozmixované kůže s kousky zeleniny a necháme vychladnout a ztuhnout.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 669 kJ / 1 594 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 161,48 g |
Tuky | 100,27 g |
Vláknina | 5,65 g |
Cholesterol | 700 mg |
Sodík | 651 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 9,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kůže nakrájíme na menší kusy a s kořením vložíme do studené a osolené vody tak, aby byly ponořené. Dáme vařit.
Krok 2: Asi po 30 minutách přidáme zeleninu a vše uvaříme doměkka. Poté z vývaru vyjmeme koření a zeleninu, kterou můžeme odložit na později.
Krok 3: Kůže rozmixujeme (část jemně, část hruběji), vrátíme je do vývaru, opepříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a ocet podle chuti. Kdo má rád, přidá i nakrájenou zeleninu.
Krok 4: Chvíli společně povaříme, hned nalijeme do formy a necháme vystydnout. Z povrchu odstraníme usazené sádlo. Podávat můžeme s cibulí a octem, k tomu chléb.
Zveřejněno 19. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sulc nebo-li huspenina z vepřových kůží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wwVr
Moje poznámka
Sulc nebo-li huspenina z vepřových kůží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wwVr
Nejnovější recepty
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 3 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 5 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 9 hodinami
Cuketový perník
Přidáno před 12 hodinami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno 6. 7. 2025 17:47
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno 6. 7. 2025 17:31
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí BBQ křidélka
Pedros před 6 minutami
Kořeněná černá čočka s mrkví
Helen.salemiynah před 42 minutami
Rybízová zmrzlina
Renata1101 před 1 hodinou
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Natina před 2 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
Janicevlcice před 3 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Aruna před 4 hodinami
Vynikající pizza
bigbys před 4 hodinami
Špagety à la carbonara
Bensat před 4 hodinami
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
Zazie před 7 hodinami
Tématické fráze:
vepřové kúže,
jak udělat domácí sulc,
jak uvařit sulc,
vepřové kuže recept,
jak udělat sulc,
domácí sulc z kuzi,
vepřové kůže recepty,
domácí sulc s vepřovým masem,
vepřové koty,
domácí vepřovy sulc,
domácí sulc z kůže,
recept vepřový sulc,
jak udelat huspeninu,
recept na sulc neboli huspenina,
co z vepřových kůží,
co udelat z veprovych kůzi,
sulc,
recept vepřové kůže,
co udělat z vepřových kůže,
recepty sulc huspenina
Suroviny:
kůže vepřová,
voda,
sůl,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
koření hřebíček,
mrkev,
celer,
pepř mletý,
cibule,
ocet
Komentáře (6)
Od malička jsem jezdila k tetě a strejdovi mj. i na zabíjačky a tam se vše do sulcu vždy mlelo - ale asi záleží na zvyku.
No, kdyby ale kůže nebyly rozfofrované mixerem, tak by nejen chutnalo, ale i vypadalo
(to, že to oné špatně želírovalo bylo právě tím mixováním)