Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 841 kJ / 1 396 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,24 g |
| Tuky | 81,76 g |
| Vláknina | 24,84 g |
| Cholesterol | 237 mg |
| Sodík | 2,06 g |
| Sůl | 5,00 g |
| Sacharidy | 71,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupejte cibule, rozpulte je a nakrájejte na tenké plátky. V hrnci rozehřejte přepuštěné máslo. Cibuli restujte při nižší teplotě dokud nebude podušená dosklovita, občas ji zamíchejte.
Krok 2: Vmíchejte cukr a nechte cibuli zkaramelizovat. Poté přidejte sůl, pepř, 3 snítky tymiánu, bobkové listy a zalijte vínem. Zredukujte a pak zalijte vývarem. Vařte asi 20 minut.
Krok 3: Mezitím bagety nakrájejte na větší plátky a orestujte na přepuštěném másle z obou stran dozlatova. Přendejte na plech, navrch rozdělte zbývající tymián a zasypte nastrouhaným sýrem.
Krok 4: Plech dejte do trouby na horní gril a pečte při 200 °C, dokud se sýr nerozteče. Hotovou cibulačku ještě dochuťte solí a pepřem. Rozdělte do misek a při podávání ozdobte zapečenými bagetami.
Zveřejněno 20. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzská cibulová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jo8y
Moje poznámka
Francouzská cibulová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jo8y
Nejnovější recepty
Hříbkové carpaccio podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 34 minutami
Barevná roláda z lineckého těsta
Přidáno před 12 hodinami
Hrášková rybí polévka a kapří hranolky
Přidáno před 13 hodinami
Jednohubky s krabí pomazánkou
Přidáno před 13 hodinami
Linecké perníkové koláčky s povidly a mandlemi
Přidáno před 13 hodinami
Domácí skořicové sušenky
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 1 hodinou
Guláš uherského grófa
PavelSt před 2 hodinami
Pizza šneky z listového těsta
LincolnRhyme před 8 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
MarcelaH. před 9 hodinami
Květákové placičky
Valis před 10 hodinami
Rajská omáčka od maminky
Viktorka :) před 11 hodinami
Pečené kuře
Kajkajak před 12 hodinami
Dušená rýže
Kajkajak před 12 hodinami
Gazpacho jak ho dělám já
Sahula před 13 hodinami
Suroviny:
cibule červená,
ghee,
cukr třtinový,
pepř,
tymián čerstvý,
bobkový list,
víno bílé suché,
vývar slepičí,
bageta,
sýr
Komentáře (7)
Kázala mi před lety jedna Francouzka, že na rozdíl od našich cibulaček se ta jejich dělá z dosklovita podušené cibule...
No, ale podle obrázku mi stejně cibule moc dohněda nepřijde