Domažlický bramborák
Bramborák, co se nesmaží, ale peče v troubě. A ke všemu, je i kynutý. Tradičně voní po česneku a majoránce, uvnitř jsou i kousíčku škvarků. Tak vyzkoušejte tuto pochoutku, je výborná za tepla i za studena.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 409 kJ / 2 727 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,30 g |
Tuky | 175,48 g |
Vláknina | 29,16 g |
Cholesterol | 658 mg |
Sodík | 972 mg |
Sůl | 2,02 g |
Sacharidy | 198,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z trochy mléka, cukru a droždí uděláme kvásek.
Krok 2: Brambory nastrouháme a smícháme s utřeným česnekem, kváskem a ostatními surovinami.
Krok 3: Těsto dáme do sádlem vymazané formy, necháme nakynout a upečeme (180-200 °C, přibližně 80 minut).
Krok 4: Během pečení několikrát potřeme rozpuštěným sádlem.
Zveřejněno 25. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domažlický bramborák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mQZA
Moje poznámka
Domažlický bramborák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mQZA
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 6 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 6 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 7 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 7 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 7 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 8 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 9 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 11 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 12 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 12 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 13 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 13 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 13 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 14 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 14 hodinami
Tématické fráze:
bramborová buchta z plzeňska,
pečený bramborák,
bramborák z droždí,
bramborák pečený v troubě,
krkonošsky toč,
staročeský hluchec,
bramborák,
bramborák s droždím,
bramborák s kváskem,
starocesky bramborak,
výborný bramborák,
bramborák recept,
bramborák pečený,
báč,
hluchec,
krkonošský báč,
recept bramborový toč,
bramborak s droždí,
bramborový toč,
bramborák droždí
Suroviny:
brambory,
brambory,
česnek,
vejce,
mouka hladká,
majoránka,
pepř mletý,
sůl,
škvarky,
droždí,
cukr,
kvásek,
array
Komentáře (11)
A Maruš, pojď, jsem zvyklá vařit pro víc lidí, jeden se tu ztratí a aspoň povyměňujeme zkušenosti