Svíčková z pomalého hrnce
Co rodina, to recept na svíčkovou omáčku. Přesto, nebo právě proto, je dobré občas zkusit uvařit jinou variantu. Příprava v pomalém hrnci zajistí perfektně měkké maso a chuťově dokonalé propojení omáčky.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 790 kJ / 1 623 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 189,89 g |
| Tuky | 64,60 g |
| Vláknina | 26,88 g |
| Cholesterol | 487 mg |
| Sodík | 1,21 g |
| Sůl | 3,13 g |
| Sacharidy | 59,43 g |
Postup přípravy
ta zezlátne. Zalijeme octem a počkáme, až se vyvaří, vmícháme hořčici a podlijeme vývarem. Pokud máte mleté koření, vsypejte ho přímo do hrnce. Pokud máte kuličky, svažte je do plátýnka, abyste je potom nemuseli složitě lovit. Krok 4: Přivedeme k varu, vrátíme maso a zapneme na crockpotu režim ,,high"na cca 4 hod. Hotové maso vyndáme z omáčky, odstraníme koření. Omáčku rozmixujeme. Díky tomu a dostatku zeleniny už není třeba ji nějak zahušťovat. Krok 5: Nakonec už jen vmícháme smetanu na zjemnění. Maso zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a servírujeme.
Zveřejněno 2. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svíčková z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/glwG
Moje poznámka
Svíčková z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/glwG
Nejnovější recepty
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 1 hodinou
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 4 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 5 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obrácená jablková roláda
MarieP před 13 minutami
Polévka šup-šup
Loiza před 1 hodinou
Asijské kuřecí nudličky
Suumaa před 1 hodinou
Citronová buchta s tvarohem
romanka1009 před 2 hodinami
Králík pečený s bůčkem
radekfiala před 2 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
7ivana před 2 hodinami
Míša řezy od maminky
Kratule před 2 hodinami
Vepřové pečené na cibuli
boxerka69 před 3 hodinami
Brokolicová polévka
jiri.petricek76 před 3 hodinami
Jablkové hrnkové lívanečky
Ajkalajka před 3 hodinami
Suroviny:
přední hovězí,
ghee,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
ocet rýžový,
hořčice,
vývar hovězí,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
smetana na vaření,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (13)
Vřele doporučuji, já už mám roky ten úplně jednoduchý z Lidlu, myslím, že ho mám minimálně 5 let. Stojí myslím dnes nějakých 600,-. Kupoval jsem ho hlavně proto, že jsem potřeboval něco s malým obsahem. Zrovna dnes jsem v něm vařil drůbeží polévku. Třeba jakýkoliv guláš v něm je bez chyby a dá se uvařit i z masa z hodně staré krávy a bude krásně měkký. Mimochodem syn bratrance žije na Ostrově Mann ( už má občanství) a ten mi říkal, že se tam v pomalém hrnci vaří skoro 70% jídel.
Vřele doporučuji, já už mám roky ten úplně jednoduchý z Lidlu, myslím, že ho mám minimálně 5 let. Stojí myslím dnes nějakých 600,-. Kupoval jsem ho hlavně proto, že jsem potřeboval něco s malým obsahem. Zrovna dnes jsem v něm vařil drůbeží polévku. Třeba jakýkoliv guláš v něm je bez chyby a dá se uvařit i z masa z hodně staré krávy a bude krásně měkký. Mimochodem syn bratrance žije na Ostrově Mann ( už má občanství) a ten mi říkal, že se tam v pomalém hrnci vaří skoro 70% jídel.
Vřele doporučuji, já už mám roky ten úplně jednoduchý z Lidlu, myslím, že ho mám minimálně 5 let. Stojí myslím dnes nějakých 600,-. Kupoval jsem ho hlavně proto, že jsem potřeboval něco s malým obsahem. Zrovna dnes jsem v něm vařil drůbeží polévku. Třeba jakýkoliv guláš v něm je bez chyby a dá se uvařit i z masa z hodně staré krávy a bude krásně měkký. Mimochodem syn bratrance žije na Ostrově Mann ( už má občanství) a ten mi říkal, že se tam v pomalém hrnci vaří skoro 70% jídel.