Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 568 kJ / 1 570 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 118,37 g |
| Tuky | 101,91 g |
| Vláknina | 18,21 g |
| Cholesterol | 321 mg |
| Sodík | 1,84 g |
| Sůl | 4,55 g |
| Sacharidy | 40,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celou kýtu naložíme do dvou Halali směsí a necháme v chladu několik dní uležet (měla jsem maso naložené 5 dní), přičemž každý den maso otáčíme, aby se dokonale uleželo, zvláčnělo a změklo, jinak je maso samo o sobě velmi tuhé.
Krok 2: Jakmile jsme připraveni vařit, maso vyndáme z láku, omyjeme, usušíme a důkladně odblaníme. Nakrájíme na kostky cca 2 cm velké.
Krok 3: Všechno koření dáme do hmoždíře a dokonale nadrtíme.
Krok 4: Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme ji s máslem téměř vyškvařit. Přidáme nakrájenou cibuli a restujeme asi 5-7 minut. Přidáme maso a koření a opět restujeme, dokud není maso ze všech stran hnědé.
Krok 5: Zalijeme vývarem a necháme při mírné teplotě dusit za občasného promíchání, dokud maso není úplně měkké. Nakonec přidáme škrob a omáčku zahustíme.
Zveřejněno 27. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí gulášek z kančí kýty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kA2Y
Moje poznámka
Kančí gulášek z kančí kýty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kA2Y
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 16 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 16 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 16 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 16 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 17 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 18 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 18 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 19 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 19 hodinami
Suroviny:
kýta kančí,
halali,
cibule,
slanina anglická,
vývar zeleninový,
rozmarýn,
jalovec,
koření nové koření,
paprika čerstvá červená,
bobkový list,
kmín celý,
sůl,
máslo,
škrob
Komentáře (6)
Aaale dotaz - nějak jsem nepochopila co s Halali na marinovani? Vyhodit? Dát k masu?