Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 537 kJ / 2 279 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,17 g |
Tuky | 128,69 g |
Vláknina | 17,70 g |
Cholesterol | 406 mg |
Sodík | 2,63 g |
Sůl | 6,54 g |
Sacharidy | 209,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vařený brambor nastrouháme najemno. Přidáme mouku, vejce a vyhněteme těsto.
Krok 2: Do většího kastrolu dáme vodu se solí. Až začne vařit, těsto do ní propasírujeme přes síto.
Krok 3: Uvařené halušky poznáme tak, že vyplavou na hladinu. Poté je vytahujeme a přendáváme do misky.
Přidáme navrch máslo a vmícháme do halušek, aby se nelepily, vmícháme brynzu. Slaninu si nakrájíme na kostičky a osmažíme na pánvi.
Nalijeme na halušky s brynzou a podáváme.
Přidáme navrch máslo a vmícháme do halušek, aby se nelepily, vmícháme brynzu. Slaninu si nakrájíme na kostičky a osmažíme na pánvi.
Nalijeme na halušky s brynzou a podáváme.
Zveřejněno 20. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Halušky s brynzou a slaninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gWkl
Moje poznámka
Halušky s brynzou a slaninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gWkl
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 1 hodinou
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 3 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 3 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 3 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 3 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 3 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 4 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 4 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 5 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 5 hodinami
Tématické fráze:
halušky s bryndzou a slaninou,
brynzové halušky se slaninou,
halusky s brinzou,
halušky s brynzou,
gnocchi s brynzou,
halušky se slaninou,
halušky s uzeným a brynzou,
gnoschi s brynzou,
halušky s bryndzou bez brambor,
gnocchi s brinzou,
slovenské gnochi s brinzou,
brinzove halušky,
brinzové halušky s brynzou,
halusky z brinzou,
noky s bryndzou a slaninou,
halušky s bbynzou a se slaninou,
brynzové strapačky se slaninou,
bryndzové halušky se slaninou,
jak servírovat halušky s bryndzou,
halušky s brynzou a uzeným
Suroviny:
brambory,
mouka,
vejce,
sůl,
slanina,
brynza,
máslo
Komentáře (7)
Slovenské halušky obsahujú surové zemiaky, názov tvojho receptu láka k uvažovaniu nad jeho pôvodom...
V každom prípade má Magduška pravdu, halušky sa robia zo surových zemiakov.