Zelňačka s domácím kysaným zelím
Nic se nevyrovná chuti domácího kysaného zelí – a právě z něj je připravená zelňačka opravdová lahůdka. Polévka plná poctivých ingrediencí, jemně nakyslá a voňavá, je ideální na zahřátí během chladných dnů.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 965 kJ / 470 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,00 g |
| Tuky | 27,70 g |
| Vláknina | 4,40 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 112 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 41,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Domácí zelí, bobkový list, nové koření podlijeme vodou a dáme vařit. Brambory oloupeme, pokrájíme a dáme v osolené vodě vařit zvlášť.
Krok 2: Na oleji osmahneme cibulku, po chvíli přihodíme klobásku nakrájenou na kostičky, červenou papriku, chilli, pepř, poprášíme moukou a osmažíme.
Krok 3: Zásmažku vlijeme k vařícímu se zelí a přidáme bujón. Vaříme 15 minut, poté přilijeme smetanu, zakysanou smetanu a vařené brambory i s vodou ve které se vařily. Podle chuti dosolíme a krátce společně povaříme.
Zveřejněno 29. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelňačka s domácím kysaným zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EPlN
Moje poznámka
Zelňačka s domácím kysaným zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EPlN
Nejnovější recepty
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 37 minutami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 12 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 13 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 13 hodinami
Vánočka s Nutellou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Išlské dortíčky
dra.carol před 6 minutami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 11 minutami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 7 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 9 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 10 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 10 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 11 hodinami
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 11 hodinami
Perníčky Marie
salajkol před 14 hodinami
Tématické fráze:
zelnačka z kysaného zelí recept nejlepsi recept,
zelňačka z kysaného zelí recept,
zelnačka kysaného zelí,
zelnacka z kysaneho zeli,
zelňačka,
zelenačka,
červená zelnačka s klobásou a zelím,
domácí zelňačka s klobásou,
jak se vaří zelňačka,
zelňačka recept,
zelnačka z kyseleho zeli,
recept na zelňačku,
zelnacka s kysaneho zeli,
jak se dela zelnacka,
vaříme zelnačku,
zelnačka polévka,
zelná polévka z kysaného zelí,
prava zelnacka,
recept zelnacka,
zelňačka z domaciho zeli
Suroviny:
zelí kysané,
klobása,
brambory,
bujón zeleninový,
smetana zakysaná,
smetana,
mouka hladká,
cibule,
olej,
sůl,
pepř mletý,
koření nové koření,
bobkový list,
paprika sušená sladká,
chilli
Komentáře (21)
Musím se Sanynky zastat, protože já vařím brambory zrovna tak, rovnou se zelím (dělám jí často)a nikdy jsem je neměla nedovařený
Na Horňácku mám hodně přátel a taky vím, jak tam vaří zelňačku, ty si ji samozřejmě vař dle své chuti.
Taky vařit smetanu a zákys dalších 20 minut se mi nezdá.