Lečo bez zavařování
Uvařte si plný hrnec čerstvého leča, dokud je letní zelenina ještě v kondici. Kdy jindy se totiž dostanete k polním paprikám a rajčatům, která mají na rozdíl od těch zimních opravdovou vůni a chuť. Jako konzervant poslouží hořčice, tudíž není potřeba lečo zavařovat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 885 kJ / 4 036 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,00 g |
Tuky | 272,40 g |
Vláknina | 100,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16,60 g |
Sůl | 41,00 g |
Sacharidy | 315,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata můžeme oloupat.
Krok 2: V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme do něj cibuli a papriky a orestujeme. Přikryjeme poklicí a podusíme, až pustí šťávu.
Krok 3: Přidáme rajčata a pokračujeme v dušení. Přidáme cukr a sůl a nakonec i hořčici. Dobře promícháme a necháme zredukovat na požadovanou hustotu.
Krok 4: Vroucí směs plníme do čistých sklenic, hrdla otřeme a sklenice zavíčkujeme čistými víčky. Otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Zveřejněno 4. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lečo bez zavařování
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xoEB
Moje poznámka
Lečo bez zavařování
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xoEB
Nejnovější recepty
Jogurtový koláč se zakysanou smetanou
Přidáno před 12 minutami
Švestkový džem
Přidáno před 5 hodinami
Mrkvovo-jablečné muffiny bez přidaného cukru
Přidáno před 9 hodinami
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno před 11 hodinami
Topinky se salámovo-vaječnou směsí
Přidáno 15. 8. 2025 15:20:45
Mini chlebíčky s tataráčkem z uzeného lososa
Přidáno 15. 8. 2025 15:12:35
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Slaný cuketový koláč
ihrdlick před 4 minutami
Kuře na leču
Ivet88 před 37 minutami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
Lelekovicero před 52 minutami
Vynikající langoše
pazderka83 před 1 hodinou
Tortilla plněná kuřecím masem
karel_koutnik před 1 hodinou
Nekynuté mini koláčky
JaniLayer před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Lasica před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
k.klemesova@gmail.com před 3 hodinami
Dýňová polévka s uzeným
EvaSeba před 4 hodinami
Pikantní švestkové chutney
tomas.zbornik před 4 hodinami
Tématické fráze:
lečo na zimu,
zavařujeme lečo,
recept na zeleninové lečo do sklenic,
domácí lečo zavařování,
lečo,
jak zavařit lečo,
zeleninové lečo zavařování,
zavarovani leca do sklenic,
lečo do sklenic,
zeleninové lečo bez zavařování,
zavařování leča v troubě,
leco s horcici,
jak se dela leco,
jak se zavařuje lečo,
lečo na zavaření,
recept na vyborne leco,
zavařování zeleninové lečo,
jak zamrazit lečo,
zaváření leča,
zeleninové lečo na zimu
Suroviny:
cibule,
paprika čerstvá červená,
rajče,
olej,
hořčice plnotučná,
sůl,
cukr krystal
Komentáře (178)
No a proč neééé
V tvém případě mohlo být některé rajče uvnitř nahnilé a nakvašené (domnívám se). Ale sám tomu moc nevěřím.