Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 683 kJ / 1 119 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,19 g |
Tuky | 70,11 g |
Vláknina | 3,15 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 278 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 18,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibulku nakrájíme a necháme zesklovatět. Poté přidáme na větší kousky pokrájené osolené maso. Rychle orestujeme, zasypeme paprikou, česnekem a kmínem, zalijeme vodou.
Krok 2: Na mírném plameni dusíme cca hodinu nebo déle, dokud maso nezměkne. Na závěr guláš jemně zahustíme bezlepkovou jíškou. Podávala jsem s bramborovou kaší, ale můžete si zvolit i jinou přílohu, například klasické pečivo.
Zveřejněno 13. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušené vepřové s bezlepkovou jíškou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XgPl
Moje poznámka
Dušené vepřové s bezlepkovou jíškou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XgPl
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 6 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 6 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 7 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 7 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 8 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 47 minutami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 1 hodinou
Vepřové na houbách
Radka61 před 1 hodinou
Dýňové muffiny
Slivci před 2 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 4 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 4 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 5 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 5 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
cibulka lahůdková,
kmín drcený,
paprika sušená sladká,
olej slunečnicový,
sůl mořská,
česnek sušený,
voda,
jíška
Komentáře (6)
Já bych to asi nazvala něco jako dušené vepřové s bezlepkovou jíškou....
Ale "gulášu" a "gulášku" z vepřového v podobném stylu je tu víc....nebudu tu začínat debatu co je to GULÁŠ, že
Promiňte, ale nemohu se zbavit dojmu, že vy račte zmršit každý rcp
***
No a pokud by cibule bylo takové množství jaké je v těchto končinách obvyklé, tak jídlo není ani potřeba dále zahušťovat, že