Španělské ptáčky podle mojí babičky
Hledáte něco slavnostnějšího k nedělnímu obědu? Pak vyzkoušejte babiččin recept na španělské ptáčky. Měkké hovězí masíčko, ve kterém se ukrývají další dobroty se jen rozplynou na jazyku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 090 kJ / 260 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,10 g |
Tuky | 8,33 g |
Vláknina | 18,25 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 162 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 28,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme, z jedné strany potřeme hořčicí.
Krok 2: Klobásky a okurky rozkrojíme napůl, cibuli na plátky, uvařené vejce a mrkev na 1/4, špek na plátky.
Krok 3: Na každý plátek masa dáme půlku klobásky a okurky, plátek cibule, 1/4 vajíčka, mrkve a plátek špeku.
Krok 4: Maso zabalíme a pevně stáhneme, můžeme použít potravinářský provázek.
Krok 5: V kastrolu si rozpustíme na kostičky nakrájený špek a trošku sádla, vložíme ptáčky, které opečeme a vyjmeme.
Krok 6: Pak přidáme do výpeku nakrájenou cibuli a dozlatova orestujeme, vložíme zpět ptáčky a zalijeme vývarem nebo horkou vodou.
Krok 7: Vložíme je přikryté poklicí do trouby a pečeme asi 1-2 hodiny podle potřeby. Během pečení ptáčky obracíme a doléváme vývar nebo vodu.
Krok 8: Měkké ptáčky vyjmeme a kastrol dáme na plotnu a omáčku zredukujeme na polovinu, pokud je třeba trochu zahustíme hladkou moukou a necháme provařit.
Krok 9: Podáváme s dušenou rýží nebo s bramborovým knedlíkem.
Zveřejněno 28. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělské ptáčky podle mojí babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RplR
Moje poznámka
Španělské ptáčky podle mojí babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RplR
Nejnovější recepty
Losos na másle s česnekem, špenátem a houbami ve smetanové omáčce
Přidáno před 7 hodinami
Salát s jahodami
Přidáno před 8 hodinami
Hranolky z košťálu brokolice
Přidáno před 15 hodinami
Rebarbora v karamelu na cokoliv
Přidáno 11. 6. 2025 16:14
Rychlý jahodovo-reveňový koláč
Přidáno 11. 6. 2025 14:00
Tvarohové knedlíky s jahodovým pyré a praženou strouhankou
Přidáno 11. 6. 2025 10:27
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pravá jihočeská kulajda
Kajkajak před 37 minutami
Bezinkový sirup
LeonaVyslouzilova před 1 hodinou
Gulášová polévka z mletého masa
barypb před 1 hodinou
Pikantní tuňáková pomazánka "Franz Josef"
Sahula před 2 hodinami
Tuňáková pomazánka se sýrem a pažitkou
Sahula před 2 hodinami
Domácí tuňáková pomazánka s pažitkou
Sahula před 2 hodinami
Jednoduchá buchta s tvarohem
Jakubka před 5 hodinami
Domácí focaccia
Kakoska před 6 hodinami
Rychlý chléb z formy (bez hnětení)
jitka.kopp před 7 hodinami
Jogurtové muffiny
Fitulka před 8 hodinami
Suroviny:
roštěná hovězí,
sůl,
pepř mletý,
hořčice dijonská,
vejce,
okurky sterilované,
klobása,
cibule,
mrkev,
cibule,
špek,
špek,
sádlo,
vývar masový
Komentáře (7)