Vepřová játra špikovaná slaninou, na smetaně
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 755 kJ / 1 136 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,29 g |
Tuky | 52,14 g |
Vláknina | 19,30 g |
Cholesterol | 1,46 g |
Sodík | 840 mg |
Sůl | 2,30 g |
Sacharidy | 57,56 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová játra špikovaná slaninou, na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jN0l
Moje poznámka
Vepřová játra špikovaná slaninou, na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jN0l
Nejnovější recepty
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno před 18 hodinami
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno 14. 5. 2025 18:09
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno 14. 5. 2025 12:59
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno 14. 5. 2025 12:27
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Linecký koláč s jahodami
zuzi777a před 9 hodinami
Trdelník...maxi
veverka30 před 10 hodinami
Citronová treska s petrželkou
danka77 před 10 hodinami
Pikantní aztécká polévka - Sopa azteca
Antonausprag před 10 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
V.knollova před 11 hodinami
Banánové kuličky
Dedepeti před 11 hodinami
Svíčková na smetaně
Gretik před 11 hodinami
Luxusní jablečný koláč s karamelem
Megguse před 12 hodinami
Tématické fráze:
vepřová játra na smetaně,
vepřové játra na smetaně,
vepřová játra recepty,
játra na smetaně,
prospikovana jatra,
vepřová játra,
vepř.jatra na smetaně,
recepty na vepřové játra na smetaně,
recepty vepřová játra na smetaně a rozmarýn,
ohřívání vepřových jater,
veprová játra na smetane recept,
vepřová játra vcelku,
vepřová játra recept na smetaně,
top recepty vepřová játra na smetaně,
vepřová jatra na na smetaně,
špekovaná játra recept,
špikovana minutky jatra,
vepřové jatra na smetane top,
vepřové na smetaně,
recepty na vepřová játra
Suroviny:
játra vepřová,
špek,
dýně hokkaido,
petržel,
celer,
cibule,
rozmarýn,
koření nové koření,
pepř,
voda,
smetana,
hořčice,
olej,
máslo,
voda,
sůl
Komentáře (10)
toš snáď sme na jedné chuťové vlně.
Dělám to velmi podobně, jen při výběru jater jsem na řezníka asi nepříjemný, neb chci ešpičky jater, nikoliv ty játra s kanálky. (je jasné, kdo je dělá, je to nahořklé, i když kanálky odřežem, , navíc je vyhodíme kočce, ale zaplatíme.
Tak že mám takový slovní obrat pro řezníka, ,,chcu 3/4 kila jaterní špičky a pokud mi je dáte k ojí spokojenosti, udělám ještě útratu třeba aj za 500 korun. Většinou to má úspěch a tak nakoupím ještě slaninu a dál, co potřebuju, ale už jen to co je hotové v kelímkách a podobně.
Potom špek na kostičky lehce osmažím ( lehce) nechám zchladit a teprve jej zasunu do připravených otvorech na špikování. Takto upravený špek přinese více vůně a je i barevnější.
ALE ZAS E VĚC NÁZORU. Jako příloha je zvyk u nás k játrům rýže a šťáva.
Játra dělám tak, aby byly lehce mazlavé, nikoliv tvrdé , nebo krvavé.
Až po jejich konzumaci si vždy uvědomím , že můj cholesterol úpí a úpí.
,,TOŠ TAK,,
Tom Beyk:Tome u jater to ochucení rozmarýnem nebylo na škodu.Jen je lepší použít ten kupovaný v marketu.Je jemný včerně stonku na rozdíl od pěstovaného doma,který používám já.Ten má ty větvičky dřevnaté a musí se pak na talíři při konzumaci z části odstranit