Postup přípravy
Krok 1: Filety musí být s kůži. Každou filetu omyjeme a osušíme. Lehce zakápneme olivovým olejem a posypeme čerstvě namletým pepřem.
Krok 2: Na jednu filetu položíme svazek propláchnutého kopru, zasypeme lžíci cukru a lžíci soli, poté zakápneme šťávou z limetky nebo jednoho citronu.
Krok 3: Přiklopíme druhou filetou, zabalíme do alobalu a dáme minimálně na 24 hodin uležet do lednice (může být i déle). Nutné je zatížit balíček něčím hodně těžkým.
Krok 4: Po uležení krájíme filetovacím nožem na velmi tenké plátky a podáváme s hořčičným dresinkem.
Krok 5: Dresink: Podle chuti smícháme majonézu, jogurt a hořčici s čerstvě nasekaným koprem, citronem a špetkou cukru. Kousky ryby namáčíme a konzumujeme nejlépe s dobrým vínem.
Zveřejněno 1. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nakládaný losos s hořčičným dresinkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YMW0
Moje poznámka
Nakládaný losos s hořčičným dresinkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YMW0
Nejnovější recepty
Brambory pečené v troubě
Přidáno před 6 hodinami
Nutellové oříšky
Přidáno před 22 hodinami
Vánoční myslivecké knoflíky
Přidáno 8. 10. 2025 20:42:48
Bramboráky s libečkem
Přidáno 8. 10. 2025 15:14:02
Pivní cibulačka
Přidáno 8. 10. 2025 14:00:02
Srnčí guláš
Přidáno 8. 10. 2025 13:02:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový řízek naruby
Vierunkaa před 7 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
poirotka před 8 hodinami
Kuřecí stehna - jedna báseň
mysha před 9 hodinami
Bezpracný perník
boomgo před 9 hodinami
Kuřecí kousky na kari a smetaně
Penelope01 před 10 hodinami
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Danna před 10 hodinami
Krémová pórková polévka
Roobass před 11 hodinami
Náplň do koláčů a buchet - úsporná maková
MonkaF před 11 hodinami
Výborná buchta s jablkovým rosolem
Stepanka.M. před 11 hodinami
Tématické fráze:
losos recepty od pohlreicha,
losos na vánoce,
jak připravit lososa,
losos,
jamie oliver losos,
losos recepty,
gravet laks,
dresink k lososovi,
jamie oliver recepty losos,
marinovaný losos s koprem,
syrový losos,
losos gravlax pohlreich,
dresing k lososovi,
losos recepty jamie oliver,
nakládaný syrový losos,
dresign na lososa,
nakládaný losos v kopru,
jamie oliver pečený losos,
losos jamie oliver,
losos recepty vánoce
Suroviny:
losos,
kopr,
sůl,
cukr,
pepř mletý,
olej olivový,
citron,
majonéza,
jogurt,
hořčice pikantní
Komentáře (20)
a poslat bod taky
Ono je to vůbec mezinárodní jídlo: Gravlax se mu říká v Americe, Gravet laks v Norsku, Gravet lax (laks) ve Švédsku a v Dánsku, Graflax na Islandu, a Graavilohi nebo Tuoresuolainen lohi (pohřbený losos), podle středověkého způsobu přípravy, kdy ho zahrabali do písku nad hladinou přílivu.
Tento způsob je podle literatury (já to neviděl) stále používán na Islandu na přípravu Hákarl ,(zkamenělý žralok), Rakfisk (shnilá ryba) v Norsku a Surströmming (kyselý herinek) ve Švédsku. Tolik Vikipedia.
A osobní - já k němu ten dresink nemusím, ono je to dobré s baketkou jen tak.