Postup přípravy
Krok 1: Filety musí být s kůži. Každou filetu omyjeme a osušíme. Lehce zakápneme olivovým olejem a posypeme čerstvě namletým pepřem.
Krok 2: Na jednu filetu položíme svazek propláchnutého kopru, zasypeme lžíci cukru a lžíci soli, poté zakápneme šťávou z limetky nebo jednoho citronu.
Krok 3: Přiklopíme druhou filetou, zabalíme do alobalu a dáme minimálně na 24 hodin uležet do lednice (může být i déle). Nutné je zatížit balíček něčím hodně těžkým.
Krok 4: Po uležení krájíme filetovacím nožem na velmi tenké plátky a podáváme s hořčičným dresinkem.
Krok 5: Dresink: Podle chuti smícháme majonézu, jogurt a hořčici s čerstvě nasekaným koprem, citronem a špetkou cukru. Kousky ryby namáčíme a konzumujeme nejlépe s dobrým vínem.
Zveřejněno 1. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nakládaný losos s hořčičným dresinkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YMW0
Moje poznámka
Nakládaný losos s hořčičným dresinkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YMW0
Nejnovější recepty
Jogurtový koláč se zakysanou smetanou
Přidáno před 12 minutami
Švestkový džem
Přidáno před 5 hodinami
Mrkvovo-jablečné muffiny bez přidaného cukru
Přidáno před 9 hodinami
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno před 11 hodinami
Topinky se salámovo-vaječnou směsí
Přidáno 15. 8. 2025 15:20:45
Mini chlebíčky s tataráčkem z uzeného lososa
Přidáno 15. 8. 2025 15:12:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Slaný cuketový koláč
ihrdlick před 4 minutami
Kuře na leču
Ivet88 před 37 minutami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
Lelekovicero před 52 minutami
Vynikající langoše
pazderka83 před 1 hodinou
Tortilla plněná kuřecím masem
karel_koutnik před 1 hodinou
Nekynuté mini koláčky
JaniLayer před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Lasica před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
k.klemesova@gmail.com před 3 hodinami
Dýňová polévka s uzeným
EvaSeba před 4 hodinami
Pikantní švestkové chutney
tomas.zbornik před 4 hodinami
Tématické fráze:
losos recepty od pohlreicha,
losos na vánoce,
jak připravit lososa,
losos,
jamie oliver losos,
losos recepty,
gravet laks,
dresink k lososovi,
jamie oliver recepty losos,
marinovaný losos s koprem,
syrový losos,
losos gravlax pohlreich,
dresing k lososovi,
losos recepty jamie oliver,
nakládaný syrový losos,
dresign na lososa,
nakládaný losos v kopru,
jamie oliver pečený losos,
losos jamie oliver,
losos recepty vánoce
Suroviny:
losos,
kopr,
sůl,
cukr,
pepř mletý,
olej olivový,
citron,
majonéza,
jogurt,
hořčice pikantní
Komentáře (20)
a poslat bod taky
Ono je to vůbec mezinárodní jídlo: Gravlax se mu říká v Americe, Gravet laks v Norsku, Gravet lax (laks) ve Švédsku a v Dánsku, Graflax na Islandu, a Graavilohi nebo Tuoresuolainen lohi (pohřbený losos), podle středověkého způsobu přípravy, kdy ho zahrabali do písku nad hladinou přílivu.
Tento způsob je podle literatury (já to neviděl) stále používán na Islandu na přípravu Hákarl ,(zkamenělý žralok), Rakfisk (shnilá ryba) v Norsku a Surströmming (kyselý herinek) ve Švédsku. Tolik Vikipedia.
A osobní - já k němu ten dresink nemusím, ono je to dobré s baketkou jen tak.