Falešný španělský ptáček
Také milujete španělské ptáčky? Pokud stále dumáte, co vařit o víkendu, ale nechcete stát půl dne u sporáku, tento recept vás nezklame. Odpadá zdlouhavé pracné plnění a zatáčení masa. Omáčce to na chuti nijak neubere a vy budete sklízet chválu od celé rodiny.
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky nebo na kostky (plátky naklepeme). Osolíme a lehce opepříme.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na kostičky nakrájíme špek, okurku, salám a oloupaná uvařená vejce.
Krok 3: Do rozehřátého oleje vsypeme nakrájenou cibuli a smažíme ji do zlatova. Pak k ní přidáme maso, které osmahneme.
Krok 4: Přidáme plnotučnou hořčici, vše ještě chvíli mícháme a zalijeme vodou. Pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Občas promícháme a pokud je třeba, přidáme trochu vody.
Krok 5: Když maso změkne, vsypeme do omáčky nakrájený špek, okurku a salám. Ještě povaříme asi 5 minut.
Krok 6: Studenou vodu smícháme se 3 lžícemi hladké mouky a za stálého míchání nalijeme do omáčky (místo moukou ji můžeme zahustit jíškou). Podle potřeby omáčku naředíme vodou.
Krok 7: Pozvolna povaříme dalších 15-20 minut. Nakonec přidáme pokrájená vejce a hotovou omáčku dochutíme.
Krok 8: Vhodnou přílohou je dušená rýže.
Zveřejněno 23. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Falešný španělský ptáček
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DLn
Moje poznámka
Falešný španělský ptáček
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DLn
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 4 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 5 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 6 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 7 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 9 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 10 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 11 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 11 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 12 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 12 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 13 hodinami
Tématické fráze:
rozlítané španělské ptáčky,
rozlítaní ptáčci,
falešné ptáčky,
falešní ptáčci,
rozlitane ptacky,
rozlítané ptáčky recept,
recept na rozlitane ptacky,
rozlitani ptacci recept,
španělské ptáčky,
falešní ptáčci recept,
omáčka rozlítaní ptáci,
recept na falešné ptáčky,
rozlítaní ptáčci z vepřového,
recept na rozlítaný ptáčky,
rozlitany ptacky,
rozlítané španělské ptáčky z vepřového,
ptáčky recept,
rozlítané španělské ptáčci,
rozlítaný ptáčci,
falešný ptáčky
Suroviny:
maso hovězí,
vejce,
okurky sterilované,
špek,
salám měkký,
cibule,
hořčice plnotučná,
olej,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
voda
Komentáře (198)
Recept ještě nebyl hodnocen 1,0
A poznamecka: Rozlitane ptacky - omacka, ani maso - nikdy nemaji stejnou chut, jako klasicke, zabalene spanelske ptacky. Rozlitanci jsou jen rychlejsi, snadnejsi, ovsem mene dobra varianta.