Postup přípravy
Krok 1: Filety ze pstruha očistíme – pinzetou odstraníme zbytky kostí, které přejetím rukou po filetu ucítíme.
Krok 2: Z obou stran filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, bohatě posypeme směsí koření „Dědkův kapr“ a lehce obalíme pouhým položením do hl. mouky (netlačíme filet do mouky, potřebujeme minimum mouky jen pro krustu).
Krok 3: V teflonové pánvi si rozehřejeme 1 polévkovou lžíci přepuštěného másla a vložíme pstruží filátka kůží dolů. Opečeme do křupava, otočíme a opět opečeme do křupava.
Krok 4: Po opečení filety vyjmeme a každý překrojíme na tři díly – lépe se nám s rybou bude na talíři manipulovat.
Krok 5: Jako přílohu použijeme opečené vařené brambory sypané mletou červenou paprikou a ozdobíme plátkem citronu.
Zveřejněno 4. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dědkův vánoční pstruh
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q2QR
Moje poznámka
Dědkův vánoční pstruh
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q2QR
Nejnovější recepty
Rohlíky I
Přidáno před 3 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 3 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 3 hodinami
Nejlepší povidla
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová panenka na žampionech se špenátem
Přidáno před 12 hodinami
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 25 minutami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 1 hodinou
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 1 hodinou
Hrníčkový ovocný koláč
Lucie Hertlova před 1 hodinou
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Mika1307 před 1 hodinou
Vláčná mramorová bábovka
Amater.fillip před 1 hodinou
Koláčky z tvarohu
Atairka před 1 hodinou
Tvarohový koláč s ostružinami
A.dus před 2 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
monona před 2 hodinami
Pomazánka z hokkaido dýně, s pažitkou a křenem
ZboSy před 2 hodinami
Tématické fráze:
pstruh recepty,
příprava pstruha,
vykoštění pstruha,
jak vykostit pstruha,
pomazánka z ryb,
koření na pstruha,
recept na vanocniho pstruha,
recepty na pstruha,
pstruh,
kořenářství samuel,
filety z pstruha,
vánoční recepty ryby,
priprava vanocniho pstruha,
výborný pstruh,
pstruh kosti,
vánoční ryba,
recept na pstruha,
pstruh recept,
přepuštěné máslo recept,
jak udělat filety z kapra
Suroviny:
pstruh,
sůl,
citron,
mouka hladká,
ghee,
koření,
petržel,
česnek,
hořčice,
kmín celý
Komentáře (6)