Žampionová tikka masala
Chutná a vydatná jídla nemusí nutně vždy obsahovat maso. Vyzkoušejte tuto vegetariánskou verzi tikka masaly s opečenými žampiony. Celý dům vám rozvoní exotické koření a vy se tak můžete přenést až do Indie.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 773 kJ / 663 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,87 g |
Tuky | 44,02 g |
Vláknina | 21,61 g |
Cholesterol | 5 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,33 g |
Sacharidy | 43,32 g |
Postup přípravy
220 °C. Krok 2: Poté žampiony rozložíme na pekáčku vystlaném pečicím papírem a pečeme 10 minut. Můžeme opékat i na pánvi, ale přidáme maličko másla. Opečené žampiony dáme stranou. Krok 3: V hluboké pánvi necháme na oleji rozvonět římský kmín a chilli papričku. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a restujeme doměkka. Přidáme pastu a nakrájená rajčata, mletý koriandr a promícháme, můžeme dle potřeby podlít 2 lžícemi vody. Dusíme zakryté cca 10 minut. Krok 4: Po asi 10 minutách přidáme kokosové mléko, přivedeme k varu a povaříme 5 minut. Ponorným mixérem rozmixujeme dohladka, vložíme opečené žampiony, necháme prohřát. Krok 5: V misce při servírování poházíme lístky čerstvého koriandru, podáváme s indickým chlebem nebo s rýží.
Zveřejněno 17. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampionová tikka masala
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6OAV
Moje poznámka
Žampionová tikka masala
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6OAV
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 9 hodinami
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno před 10 hodinami
Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Piškotové řezy s krémem a ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaný hermelín v alobalu
Přidáno před 11 hodinami
Cuketové palačinky plněné masem a zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová bratislavská plec
Nikuuus před 6 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem
Petik05 před 6 hodinami
Jednoduché bramborové placičky
KnedlesVajcama před 7 hodinami
Vláčný makovec-makovník
kejtinkaa před 9 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
kejtinkaa před 9 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Jitkazmecka před 9 hodinami
Piña colada (podle IBA)
rybarka007 před 9 hodinami
Cukeťák na plechu
Simona Maskova před 9 hodinami
Švestkový závin s mákem
Tynaja před 10 hodinami
Suroviny:
žampióny,
jogurt bílý,
kurkuma,
chilli,
koření tandoori masalo,
olej olivový,
římský kmín mletý,
koriandr sušený,
chilli paprika čerstvá,
cibule červená,
rajče,
mléko kokosové,
sůl,
koriandr čerstvý
Komentáře (27)
Jeste mam na zitra k obedu!
akochutimasala.blogspot.com/2016/04/sampinonova-tikka-masala.html#more
Dneska jsem opet uvarila, mam indicka jidla moc ráda.