Žampionová tikka masala
Chutná a vydatná jídla nemusí nutně vždy obsahovat maso. Vyzkoušejte tuto vegetariánskou verzi tikka masaly s opečenými žampiony. Celý dům vám rozvoní exotické koření a vy se tak můžete přenést až do Indie.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 773 kJ / 663 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,87 g |
| Tuky | 44,02 g |
| Vláknina | 21,61 g |
| Cholesterol | 5 mg |
| Sodík | 120 mg |
| Sůl | 0,33 g |
| Sacharidy | 43,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky nebo šestiny, podle velikosti a dáme do misky. Přidáme vše na marinádu, promícháme a necháme cca 30 minut marinovat. Zatím rozehřejeme troubu na
220 °C. Krok 2: Poté žampiony rozložíme na pekáčku vystlaném pečicím papírem a pečeme 10 minut. Můžeme opékat i na pánvi, ale přidáme maličko másla. Opečené žampiony dáme stranou. Krok 3: V hluboké pánvi necháme na oleji rozvonět římský kmín a chilli papričku. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a restujeme doměkka. Přidáme pastu a nakrájená rajčata, mletý koriandr a promícháme, můžeme dle potřeby podlít 2 lžícemi vody. Dusíme zakryté cca 10 minut. Krok 4: Po asi 10 minutách přidáme kokosové mléko, přivedeme k varu a povaříme 5 minut. Ponorným mixérem rozmixujeme dohladka, vložíme opečené žampiony, necháme prohřát. Krok 5: V misce při servírování poházíme lístky čerstvého koriandru, podáváme s indickým chlebem nebo s rýží.
220 °C. Krok 2: Poté žampiony rozložíme na pekáčku vystlaném pečicím papírem a pečeme 10 minut. Můžeme opékat i na pánvi, ale přidáme maličko másla. Opečené žampiony dáme stranou. Krok 3: V hluboké pánvi necháme na oleji rozvonět římský kmín a chilli papričku. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a restujeme doměkka. Přidáme pastu a nakrájená rajčata, mletý koriandr a promícháme, můžeme dle potřeby podlít 2 lžícemi vody. Dusíme zakryté cca 10 minut. Krok 4: Po asi 10 minutách přidáme kokosové mléko, přivedeme k varu a povaříme 5 minut. Ponorným mixérem rozmixujeme dohladka, vložíme opečené žampiony, necháme prohřát. Krok 5: V misce při servírování poházíme lístky čerstvého koriandru, podáváme s indickým chlebem nebo s rýží.
Zveřejněno 17. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampionová tikka masala
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6OAV
Moje poznámka
Žampionová tikka masala
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6OAV
Nejnovější recepty
Salát Emerald
Přidáno před 1 hodinou
Kakaové pusinky
Přidáno před 2 hodinami
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 2 hodinami
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 4 hodinami
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční vaječný likér
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hamburská vepřová kýta
Misa12345 před 12 minutami
Nepečená kokosová roláda
HanaBerankova před 15 minutami
Vánoční linecká kolečka
PrinceznaXena před 18 minutami
Snadné rumové kuličky
PrinceznaXena před 21 minutami
Ovesné banánové sušenky
Panova před 1 hodinou
Bezlepkové linecké
Hankali před 1 hodinou
Květákový mozeček s bramborami z jedné pánve
monyss před 2 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
BronislavaP před 2 hodinami
Vánočka III
IvaBrabi před 3 hodinami
Tradiční kynutá vánočka
lenkadra před 3 hodinami
Suroviny:
žampióny,
jogurt bílý,
kurkuma,
chilli,
koření tandoori masalo,
olej olivový,
římský kmín mletý,
koriandr sušený,
chilli paprika čerstvá,
cibule červená,
rajče,
mléko kokosové,
sůl,
koriandr čerstvý
Komentáře (27)
Jeste mam na zitra k obedu!
akochutimasala.blogspot.com/2016/04/sampinonova-tikka-masala.html#more
Dneska jsem opet uvarila, mam indicka jidla moc ráda.