Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečená mléčná rýže s pudinkem a ovocem

Zapečená mléčná rýže s pudinkem a ovocem připomíná dětství a prázdniny u babičky. Oblíbený sladký oběd nebo odpolední svačinku pro děti připravíte snadno a využijete čerstvé i kompotované ovoce. Dospělým přijde k chuti jako dezert k odpolední kávě.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 65 min

90 min (25 min příprava + 65 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 781 kJ /
3 772 kcal
Bílkoviny83,28 g
Tuky92,64 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 1,07 g
Sůl2,72 g
Sacharidy647,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži propláchneme, nasypeme do hrnce, přilijeme k ní asi litr mléka, přidáme špetku soli, osladíme podle sladkosti (kyselosti) ovoce a podle toho, zda použijeme ovoce sezónní či kompotované. Krok 2: Vaříme za častého míchání do změknutí rýže, během vaření podle potřeby doléváme mlékem, aby měla rýže kašovitou konzistenci. Krok 3: Rýži po uvaření odstavíme, přidáme pokrájené máslo a důkladně zamícháme. Krok 4: Kaši necháme částečně zchladnout. Při chladnutí bude kaše houstnout, takže budeme muset přilévat po troškách mléko, abychom zachovali kašovitou konzistenci. Krok 5: Jakmile kaše vychladne vmícháme do ní oba pudinkové prášky rozmíchané v trošce mléka. Krok 6: Pekáček vymažeme máslem a střídavě vrstvíme rýžovo-pudinkovou kaši a pokrájené ovoce (broskve, meruňky, švestky, jablka). Krok 7: Pekáček přiklopíme vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme 35-40 minut. Lze zapékat i v remosce. Krok 8: Zapečenou sladkou rýži s pudinkem a ovocem podáváme teplou, ale pokud zbude, tak klidně i vychladlou. Na talíři můžeme dozdobit kopečkem zakysané smetany nebo šlehačky, případně porci rýže přelijeme jogurtovým přelivem nebo jen posypeme moučkovým cukrem. Vše podle vlastní chuti.

TIP: Sladké nákypy - oblíbené recepty

Zveřejněno 24. 7. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n17R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n17R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:-)<3:yes::yes: zajímavý recept a nádherné foto - už podle toho to musí být moc dobré. Já sladká jídla moc nemusím ale moje kamarádka miluje rýžový nákyp - pro ni to udělám a určitě jí bude chutnat. Díky za recept :-K

Tématické fráze:
zapečená rýže s jablky, sladká rýže s pudinkem, mlecna ryze recept, zapecena ryze se svestkami, recept na zapečenou s rýží, zapečená sladká rýže s jablky, sladká ryze s meruněk, zapečená rýže recept se slehackou a broskvemi, zapékaná sladká rýže, mlecna ryze pudink, zapecena ryzova kase s ovocem, sladka ryze s broskví, recepty z mlečne z rýže, recept z pudinku, zapečená rýže s broskví, recept na koláč zapečený s pudinkem, zapečená rýže se švestkama, pudink s s rýží, zapečená krupice, rýže s pudinkem

Suroviny:
rýže kulatozrnná, mléko, sůl, cukr krupice, máslo, pudinkový prášek, ovoce, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu