Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrnovo-cuketové kari se žampiony

Ochutnejte toto vyborné bezmasé jídlo, které je díky indickému koření plné vůní a chutí. Směs cizrny, zeleniny a žampionů v omáčce zjemněné kokosovým mlékem chutná skvěle posypaná koriandrem a podávaná s chlebem naan.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 410 kJ /
815 kcal
Bílkoviny12,49 g
Tuky52,88 g
Vláknina55,95 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 655 mg
Sůl2,20 g
Sacharidy46,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu i žampiony očistíme a nakrájíme, česnek a zázvor očistíme a nasekáme najemno. Cizrnu slijeme a necháme okapat. Krok 2: Do hluboké rozehřáté pánve nalijeme olej a nasypeme kostičky cibule. Necháme zpěnit a přidáme česnek se zázvorem, koření a promícháme. Dle potřeby trochu podlijeme vývarem nebo horkou vodou. Krok 3: Přidáme žampiony, rychle orestujeme, přidáme papriku i cuketu. Promícháme a podlijeme. Krok 4: Dusíme, dokud není zelenina na skus. Přidáme cizrnu a kokosové mléko. Dle chuti osolíme. Krok 5: Podáváme s rýží nebo chlebem naan. Na talíři nebo v misce ozdobíme lístky koriandru nebo nasekanou natí.

TIP: Jak připravit domácí kokosové mléko

Zveřejněno 19. 8. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBr7X

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBr7X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Bayta (moderátorka): děkuji za komentář i recept - dělávám ho také a mám moc ráda i samotný :-K krásný zbytek dne

Indická kuchyně je skvělá, musí to být dobrota. :-) Přidávám ještě recept na naan.

Suroviny:
cizrna sterilovaná, cuketa, žampióny, paprika čerstvá červená, cibule červená, olej olivový, česnek, zázvor čerstvý, sůl, koření kari, kurkuma, chilli, mléko kokosové, vývar masový, koriandr čerstvý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu