Vepřové závitky s cibulovou náplní
Vepřové závitky plněné dozlatova osmaženou cibulkou jsou jednoduchým, a přesto výjimečně chutným jídlem. Při pečení se maso krásně provoní náplní a zůstane šťavnaté. Skvělá volba pro víkend i sváteční stůl.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 247 kJ / 537 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,37 g |
Tuky | 12,11 g |
Vláknina | 20,34 g |
Cholesterol | 48 mg |
Sodík | 1,25 g |
Sůl | 2,60 g |
Sacharidy | 70,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme na tenké proužky a asi 15 minut ji opékáme na dvou lžících rozehřátého oleje dohněda.
Krok 2: Plátky masa dotenka rozklepeme, osolíme, opepříme a posypeme strouhankou. Na každý plátek položíme plátek slaniny a rozdělíme restovanou cibulku. Zavineme a spíchneme párátkem.
Krok 3: Uzenou krkovičku nakrájíme na kousky velikosti soust a všechno maso, závitky i krkovičku, obalíme v hladké mouce.
Krok 4: V kastrole rozehřejeme olej a veškeré maso na něm ze všech stran opečeme dohněda.
Krok 5: Podlijeme horkým vývarem do dvou třetin výšky závitků, přidáme dva stroužky česneku, které jsme oloupali a rozmáčkli plochou stranou nože a přikryté dusíme na nejnižší teplotě doměkka (asi hodinu a půl).
Krok 6: Maso občas obracíme, podléváme vývarem podle potřeby a přeléváme šťávou.
Hotové závitky i kousky uzeného vyjmeme a udržujeme v teple. Krok 7: Šťávu prudce vysmahneme na tuk, zasypeme dvěma lžícemi hladké mouky, opečeme dozlatova a zalijeme další dávkou horkého vývaru. Krok 8: Přidáme nasekané bylinky a na mírné teplotě prováříme asi 20 minut. Krok 9: Podáváme s bramborovými knedlíky nebo noky.
Hotové závitky i kousky uzeného vyjmeme a udržujeme v teple. Krok 7: Šťávu prudce vysmahneme na tuk, zasypeme dvěma lžícemi hladké mouky, opečeme dozlatova a zalijeme další dávkou horkého vývaru. Krok 8: Přidáme nasekané bylinky a na mírné teplotě prováříme asi 20 minut. Krok 9: Podáváme s bramborovými knedlíky nebo noky.
Zveřejněno 30. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové závitky s cibulovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OJ9g
Moje poznámka
Vepřové závitky s cibulovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OJ9g
Nejnovější recepty
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 11 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaná chobotnice
Přidáno před 11 hodinami
Šafránové špízy (šiškebab) na grilu
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaná hovězí žebra low&slow
Přidáno před 11 hodinami
Philly cheesesteak
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
chillator před 22 minutami
Brownies z červené řepy
EvaCh před 41 minutami
Kynuté knedlíky - meruňkové s tvarohem
Cikitaka před 8 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
zackovam před 8 hodinami
Pomazánka z červené řepy na způsob tataráku
dvinsky před 8 hodinami
Kuře na paprice s hráškem
Aknytsirk před 9 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Sonisko před 10 hodinami
Cukeťák na plechu
Kacenka1981 před 11 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
veeronica12 před 11 hodinami
Růžičky s tvarohovou náplní
Mizera před 11 hodinami
Tématické fráze:
vepřove zavitky,
vepřové závitky z krkovice,
vepřový závitek,
vepřové závitky recept,
závitky,
vepřove závitky recepty,
vepřové závitky plněné cibulí,
závitek,
závitky s cibulí,
vepřový závitek s cibulí,
závitky z vepřové krkovice,
závitky z krkovičky,
recepty rumunské kuchyně,
vepřové zavitek,
závitky z vepřového masa,
nejlepsi veprove zavitky,
speciality z veprove krkovice,
recept na vepřové závitky,
veprovezavitky,
recepty na vepřové závitky recept
Suroviny:
maso vepřové,
cibule,
slanina anglická,
krkovice uzená,
česnek,
strouhanka,
olej,
mouka hladká,
vývar masový,
pažitka,
petrželka,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (48)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Moc nám chutnalo. 😀
musí se tam dávat
Petro a Dano, přehlédla jsem vaše milé komentáře, zpětně za ně děkuji.