Jemné domácí houskové knedlíky
Recept na nejoblíbenější českou přílohu, houskové kynuté knedlíky, je popsán srozumitelně a podrobně i pro toho, kdo zatím nemá velké zkušenosti s vařením. Domácí houskové knedlíky se nám podle receptu se spoustou rad a vychytávek určitě podaří.
Suroviny pro 5 porcí
2 šišky - 20 plátků
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 250 kJ / 1 733 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,28 g |
Tuky | 17,06 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 832 mg |
Sůl | 1,97 g |
Sacharidy | 324,75 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemné domácí houskové knedlíky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1jWZ
Moje poznámka
Jemné domácí houskové knedlíky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1jWZ
Nejnovější recepty
Nivová pomazánka s hruškou
Přidáno před 50 minutami
Vepřová plec s chorizem a fazolemi
Přidáno před 2 hodinami
Alsaský cibulový koláč podle Z. Pohlreicha
Přidáno před 8 hodinami
Hrstková polévka s majoránkou
Přidáno před 21 hodinami
Bramborové knedlíky, cuketové zelí a grilované klobásky
Přidáno před 22 hodinami
Mleté maso se zelím à la holubky
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkové řezy s tvarohem
Nadatode před 2 minutami
Jablečný crumble
ErikaU před 41 minutami
Kuřecí střapačky v bramborákovém těstě
Sahula před 46 minutami
Extra rychlé lívance
Helusadolezusacz před 3 hodinami
Zimní polévka z mrkve a červené čočky
Subovi před 4 hodinami
Masové kuličky po švédsku
Anetus před 4 hodinami
Vylepšená česnečka
MilosCz před 5 hodinami
Nejjednodušší tvarohové těsto na ovocné knedlíky (bez vejce)
Fitulka před 5 hodinami
Zapečené brambory s cuketou a smetanou
jitkamore před 5 hodinami
Tématické fráze:
houskový knedlíky nadýchané,
knedlik houskovy,
houskové knedlíky,
domácí knedlík,
houskový knedlík bez droždí,
houskovy knedlik,
houskový knedlík s kypřícím práškem,
domaci knedliky,
houskové knedlíky recept,
domaci knedlik recept,
houskový knedlík recept,
domaci knedle,
houskové knedlíky od babičky,
houskový knedlík z polohrubé mouky,
houskové knedlíky s kypřícím práškem,
houskové knedlíky z polohrubé mouky,
jemný houskový knedlík,
domaci knedliky recept,
nadychany houskovy knedlik,
houskové knedlíky recepty
Suroviny:
droždí čerstvé,
mléko,
vejce,
mouka polohrubá,
rohlík,
sůl,
máslo
Komentáře (247)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Droždí používám vždy čerstvé, právě koupené. A ano, lze jej osolit a pak s ním pracovat.
Přeji šťastnou ruku při hledání receptů.
Takže rada pro ostatní, droždí se nikdy v základu nesolí, sůl zabíjí kynutí. Sůl se přidává až později když je hotový kvásek. Udělejte do mouky ďolík, odlijte z těch 250ml trochu lehce teplého mléka (ne moc teplého), do toho nadrobte droždí, zasypte trošku cukrem, protože to je pro droždí kámoš a ono se ho “nají”. Počkejte až vzejde kvásek (nabublá to) a pak pokračujte. Rozhodně droždí nikdy nesolte. Jak udělat kvásek je i v tom odkazu před bodem 2, co tu mají top recepty vložený a je tam přesně to jak nedělat chyby u kynutého těsta. ;)
Navíc jsem do těsta přidala víc mouky, protože i po pořádném zpracování hodně lepilo. Může to být moukou, ale nevím nevím. No a mám krásné knedlíky. 🙂