Výborné lasagne
Lasagne jsou oblíbeným jídlem zvláště u dětí a mládeže. Nezaberou nám mnoho času, protože finální příprava se děje v troubě bez naší asistence. Výsledek stojí za to. Skvělý pokrm je dobrou volbou i k nedělnímu obědu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 859 kJ / 3 073 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 164,92 g |
Tuky | 67,72 g |
Vláknina | 22,16 g |
Cholesterol | 478 mg |
Sodík | 480 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 441,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme masovou směs: na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky do zlatohněda.
Krok 2: Poté přidáme mleté maso a za stálého míchání a oddělování kousků od sebe ho necháme zatáhnout. Maso osolíme a okořeníme, přidáme kečup.
Krok 3: Kořeníme hodně, abychom dosáhli výrazné chuti. Smažíme, dokud maso není hotové. Pak přidáme rajčata z plechovky, krátce povaříme, případně dochutíme.
Krok 4: Na bešamel rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku.
Krok 5: Když je jíška osmažená, přilijeme mléko, přidáme muškátový oříšek, sůl a mletý pepř. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí (konzistence asi jako pudink).
Krok 6: Zapékací mísu vyložíme pečicím papírem. Tvrdý sýr nastrouháme najemno.
Krok 7: Začneme vrstvit lasagne do zapékací nádoby. Položíme vrstvu lasagní, na ně navrstvíme část masové směsi a vrstvu bešamelu, poté opět těstoviny a postup opakujeme do spotřebování surovin.
Krok 8: Poslední vrstvou by mělo být maso a bešamel, který posypeme strouhaným sýrem. Pečeme při 180 °C asi 45 minut.
Zveřejněno 20. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborné lasagne
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ng6l
Moje poznámka
Výborné lasagne
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ng6l
Nejnovější recepty
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 6 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 7 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 7 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 7 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí krtkův dort
Kuba_cooks před 5 minutami
Slané palačinky zapečené se šunkou a italským sýrem
Jan Nemec před 1 hodinou
Ořechová bábovka
SUMAVA před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Truhlik12 před 4 hodinami
Rebarborový koláč
tara23 před 5 hodinami
Mechový dort (se špenátem)
Natkaaa před 6 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Makupari před 6 hodinami
Strouhaná buchta II
Xsaxana před 7 hodinami
Strouhaný koláč II
Xsaxana před 7 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
JanaBalcarova před 7 hodinami
Tématické fráze:
lasagne,
lasagne recept,
recept lasagne,
bešamel na lasagne,
recept na lasagne,
besamel na lasagne recept,
lasagne bolognese,
bešamel na lasaně,
tradiční recepty na lasagne,
nejlepší lasagne,
lasaně,
lazaně,
recept na lazaně výborné,
lazaně recept,
lasaně recept,
top recepty lasagne,
bešamel lasagne,
lasagne recepty,
lasagne se smetanou,
nejlepsi lasaně
Suroviny:
těstoviny lasagne,
cibule,
česnek,
maso hovězí mleté,
olej,
koření oregáno,
bazalka čerstvá,
koření grilovací,
sůl,
pepř mletý,
kečup sladký,
rajče loupané,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
ořech muškátový,
sůl,
pepř mletý,
sýr tvrdý
Komentáře (112)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 4,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
A ještě mám dotaz k receptu pod odkazem: Rozumím, že beef mince = mleté hovězí (tedy maso z hovězího dobytka, skotu), že pork mince = mleté vepřové (tedy mleté maso z vepřů), nerozumím ale doporučení pork mince nahradit British mince; má se použít mleté maso z Britů? Tak to ne, nejsem přece kanibal!