Krkovička pečená po staročesku
Staročeské recepty mají své kouzlo a patří mezi poklady české kuchyně. Pečená krkovička s česnekem a kořenovovu zeleninou je šťavnatá a díky marinádě skvěle ochucená. Dopřejte jí však dostatek času v troubě, docílíte tak užasné šťávy a maso bude krásně měkké.
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička pečená po staročesku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rXRw
Moje poznámka
Krkovička pečená po staročesku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rXRw
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 4 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 4 hodinami
Grilovaná chobotnice
Přidáno před 4 hodinami
Šafránové špízy (šiškebab) na grilu
Přidáno před 4 hodinami
Grilovaná hovězí žebra low&slow
Přidáno před 4 hodinami
Philly cheesesteak
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté knedlíky - meruňkové s tvarohem
Cikitaka před 1 hodinou
Meruňkový koláč s drobenkou
zackovam před 1 hodinou
Pomazánka z červené řepy na způsob tataráku
dvinsky před 1 hodinou
Kuře na paprice s hráškem
Aknytsirk před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Sonisko před 3 hodinami
Cukeťák na plechu
Kacenka1981 před 4 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
veeronica12 před 4 hodinami
Růžičky s tvarohovou náplní
Mizera před 4 hodinami
Meruňkový koláč z tvarohového těsta
malipi před 5 hodinami
Linecký koláč s marmeládou
Okina před 5 hodinami
Tématické fráze:
pečená krkovice,
krkovička po staročesku,
krkovice po starocesku,
pečená kančí krkovice,
pecena krkovicka,
krkovička,
staroceska krkovicka,
krkovice,
vepřové po staročesku,
krkovička recepty,
staročeská krkovice,
krkovice recepty,
krkovice pečená,
recept na pecenou krkovici,
pečená krkovička recept,
pečená krkovice recept,
veprova krkovice po starocesku,
krkovička pečená,
recepty z krkovice,
příloha k pečené krkovici
Suroviny:
krkovice vepřová,
sůl,
pepř mletý,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
česnek,
olej,
koření staročeské,
tymián sušený,
mouka hladká
Komentáře (34)
Jinak dolní horní ohřev podle receptu
Zeleninu jsem rozmixovala
recept a návod je skoro podle toho jak jej dělám. Je to naše ,,spolehlivé jidlo na svátek i pro návštěvu, a vždy má ´úspěch.
TENTO RECPT JE VÝBORNÝ, ZEJMÉNA PRO TY CO HLEDAJÍ CO UVAŘIT.
Jen malou způsob, nedávám vodu, ale vždy teplý zeleninový vývar. Voda víc neutralizuje výpek, OCHLADÍ PROSTOR, ale zase je to věcí autora A I PODLE TROUBY-PLYNOVÁ, ELEKTRICKÁ.
U tohoto je krásné a jedinečné, že krkovice má vrchní vrstvu krásně opěčenou, a přitom celá pečeně uvnitř je šťavnatě propečená, a navíc kásné barvy.
Byl jsem nedávno v Ratíškov icích v jedné restauraci, kde jsem chtěl podobné, ale byl jsem zklamán. Maso bylo studené, krkovice po vrchu byla hoooodně tmavá a uvnitř naopak do červena. Naopak bramborové knedlíky byly excelentní a teplé.
Proto, když dělám tuto mňamisku, krkovičku krájím až na stole a podávám na vyhřáté talíře.
Příloha? , knedle všeho druhu a zelí nebo jen se šťávou.
Jsem rád, že takové recepty se tady uveřejňují , neb je to EŇO ŇUŇO MLASK
. ,,toš tak,,