Špenát s medvědím česnekem a mladými kopřivami
Špenát je jednou z tradičních surovin v našem jídelníčku. V jarním období k němu pak můžeme přidat čerstvé kopřivy a medvědí česnek. Se smetanou vytvoří skvělou zeleninovou přílohu k masu nebo třeba jen k nokům.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 201 kJ / 765 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,51 g |
Tuky | 67,85 g |
Vláknina | 6,30 g |
Cholesterol | 209 mg |
Sodík | 112 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 26,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do kastrolu s rozehřátým tukem dáme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli.
Krok 2: Nasekáme špenát, medvědí česnek a kopřivy. Přidáme k cibuli. Osolíme, zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme na slabém plamenu 10 minut.
Krok 3: Do hrnku dáme smetanu, mléko a hladkou mouku. Dobře prošleháme a pomalu vléváme do špenátu.
Krok 4: Přidáme granulovaný česnek a za stálého míchání vaříme dalších 10 minut. Podle potřeby dosolíme. Pokud je špenát hustější, můžeme ho trochu naředit mlékem, nebo vývarem a nechat přejít varem.
Krok 5: Podáváme s vařeným bramborem a hovězím masem nebo s vejci.
Zveřejněno 11. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špenát s medvědím česnekem a mladými kopřivami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2KgN
Moje poznámka
Špenát s medvědím česnekem a mladými kopřivami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2KgN
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 6 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 14 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 14 minutami
Kapr na zelenině
Blofas před 1 hodinou
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 2 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 3 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 3 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 4 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 4 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 4 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 5 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 5 hodinami
Tématické fráze:
špenát z kopřiva medvědího česneku
Suroviny:
špenát,
česnek mědvědí,
kopřivy,
vývar zeleninový,
smetana ke šlehání,
mléko,
mouka hladká,
česnek granulovaný,
olej,
máslo,
cibule,
sůl
Komentáře (4)