Pravý vepřový guláš
Guláš patří mezi velmi oblíbená jídla. Tradičně se používá maso hovězí, ale zkuste si připravit chutnou variantu z vepřové plece. Základem je maso a cibule, ve správném poměru. Potom už stačí dodržet postup, přidat pár ingrediencí a můžete servírovat.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 403 kJ / 1 770 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 216,35 g |
Tuky | 45,30 g |
Vláknina | 64,20 g |
Cholesterol | 650 mg |
Sodík | 604 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 109,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Drobně nakrájenou cibuli restujeme na tuku do tmavší hnědé barvy (kvůli barvě guláše). Zasypeme paprikou, jen necháme zpěnit a zastříkneme troškou vody, aby paprika nezhořkla. Pracujeme rychle.
Krok 2: Vložíme na kostky nakrájené maso a opékáme, dále okořeníme maso (sůl, pepř, kmín) a vložíme protlak, ten je potřeba hodně prosmažit s masem, aby ztratil na kyselosti. Když tohle všechno máme hotové, zalijeme vývarem po okraj masa (během dušení se bude dolívat, je to lepší). Přidáme majoránku a rozetřený česnek. Maso necháme dusit.
Krok 3: Když je maso dostatečně měkké, tak ho vyjmeme a šťávu zahustíme chlebem, jíškou a nebo záklechtou (trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě).
Krok 4: Pak už zbývá jen nechat guláš provařit a dochutit (solí, pepřem, česnekem, majoránkou, drceným kmínem). Nakonec vrátíme maso a necháme ho prohřát.
Zveřejněno 24. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pravý vepřový guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2P4W
Moje poznámka
Pravý vepřový guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2P4W
Nejnovější recepty
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno před 2 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno před 2 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem
Přidáno před 3 hodinami
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 3 hodinami
Tartaletky ve tvaru čtverce s krémem a ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Piškotové kousky s krémem z mascarpone
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketa Bezděk
ivka 125 před 1 hodinou
Borůvkový máslový koláč
martiline před 2 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Barča před 2 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
kucharicek14 před 3 hodinami
Španělská polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Terkat před 5 hodinami
Pečené krůtí stehno s cibulí
Limek před 5 hodinami
Hrníčková bublanina
zuzanaji před 7 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou
brtna před 8 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
Jan Nemec před 8 hodinami
Tématické fráze:
vepřovy gulaš,
vepřový guláš z plecka,
pravý vepřový guláš,
veprovy gulas recept,
recept na vepřovy guláš,
gulas veprovy,
vepřový guláš recepty,
guláš z vepřového masa,
recept vepřový guláš z plecka,
pravy gulas,
recept vepřový guláš,
veprovy gulas top recepty,
pikantní vepřový guláš recept,
pikantní vepřový guláš,
recepty vepřový guláš z plecka,
guláš z plecka,
recepty vepřový guláš,
gulas z veproveho,
priprava veproveho gulase,
veprovygulas
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
sádlo,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
vývar vepřový,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
majoránka,
česnek,
chléb
Komentáře (30)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Prostě VYNIKAJÍCÍ