Jahodová charlotta
Charlotta se skládá z nadýchaného piškotového korpusu, lahodného krému a je plný jahod. Na pohled dort vypadá nádherně díky obložení z cukrářských piškotů. Vaše blízké určitě potěší.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 015 kJ / 2 394 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,08 g |
| Tuky | 71,36 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 718 mg |
| Sůl | 2,22 g |
| Sacharidy | 359,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Troubu zapneme na 170 °C.
Krok 2: Žloutky ušleháme s cukry do pěny. Ke konci šlehání opatrně přimícháváme olej.
Krok 3: Do žloutkové pěny po částech zapracujeme hladkou mouku promíchanou s kypřicím práškem do pečiva. Nakonec opatrně zapracujeme sníh z bílků.
Krok 4: Piškot upečeme v kulaté dortové formě buď jako tři jednotlivé placky nebo najednou a po upečení korpus dvakrát prořízneme.
Krok 5: Vložíme do trouby a pečeme na 170 °C zhruba 20 minut. Troubu 10-15 minut neotevíráme, aby piškot neklesl.
Krok 6: Z dobře vychlazených smetan ušleháme šlehačku, přidáme do ní zakysanou smetanu, mascarpone, jogurt a dle chuti dosladíme.
Krok 7: Polovinu krému dáme stranou a vmícháme do něj rozmačkané jahody.
Krok 8: Do obou krémů rozdělíme a vmícháme ztužovače, dle návodu na sáčku a necháme ztuhnout.
Krok 9: Korpus namažeme marmeládou, na to namažeme krém, přiklopíme dalším korpusem a postup opakujeme.
Krok 10: Dort obložíme cukrářskými piškoty (chce to asistenta) a opatrně stáhneme stuhou. Zdobíme dle fantazie.
Zveřejněno 16. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodová charlotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4kpk
Moje poznámka
Jahodová charlotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4kpk
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 13 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 16 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 18 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 21 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 21 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 4 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 6 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 6 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 6 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 8 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 8 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 11 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 11 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 11 hodinami
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 11 hodinami
Tématické fráze:
dort charlotta,
dort charlotta recept,
charlotta dort,
ovocná charlotta,
dort charlota,
dort charlotte,
charlotte dort,
charlota dort,
dort charlotte recept,
rychlá jahodová charlotta,
ovocná charlota,
charlotta dort recept,
marmeláda z jahod,
jahodová šarlota,
krém z mascarpone,
recept dort charlotta,
jahodová placka,
dort s mascarpone,
jahodová charllota,
mascarpone co to je
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
olej,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
smetana ke šlehání,
smetana zakysaná,
mascarpone,
jogurt bílý,
jahody čerstvé,
cukr,
ztužovač želatinový,
jahody,
jahodová marmeláda,
želé cukrářské,
piškoty cukrářské
Komentáře (15)