Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 998 kJ / 2 629 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,36 g |
| Tuky | 220,33 g |
| Vláknina | 7,65 g |
| Cholesterol | 1,63 g |
| Sodík | 253 mg |
| Sůl | 0,57 g |
| Sacharidy | 102,20 g |
Postup přípravy
Z očištěných pomletých jater, do kterých jsme vmíchali vejce a změklé máslo a která jsme ochutili solí, pepřem, česnekem, muškátovým květem a majoránkou (libečkem) vmícháme tolik strouhanky, aby knedlíčky byly vláčné, ne příliš tuhé a šly z nich dobře tvarovat malé kuličky, případně odkrajovat lžičkou nočky. Krok 3: Ty pak povaříme v osolené vodě zhruba 5 minut (nejlepší je, jeden ochutnat na zkoušku) a cedníkem vyndáme. Kdo chce, může je zavařit přímo ve vývaru. Krok 4: Jíšku připravíme na rozpuštěném másle s troškou muškátového květu, na které nasypeme hladkou mouku, kterou osmažíme dorůžova za častého promíchání a pak odstavíme. Krok 5: Vývar (potřebujeme cca 1,5-2 litry) scedíme, zahustíme jíškou a dochutíme dle vlastní chuti a necháme pozvolna provařit. Krok 6: Pokud chceme maso a zeleninu v polévce - kaldounu, tak maso obereme a zeleninu s masem pokrájíme a přidáme dle chuti do vývaru. Krok 7: Na talíři dozdobíme nasekanou pažitkou nebo petrželkou a můžeme podávat.
Zveřejněno 10. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králičí zapražená polévka - kaldoun
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g4q6
Moje poznámka
Králičí zapražená polévka - kaldoun
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g4q6
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 4 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 9 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 23 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 4 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 13 minutami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 39 minutami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 41 minutami
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 46 minutami
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 1 hodinou
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 1 hodinou
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 1 hodinou
Šunkofleky
Kajkajak před 1 hodinou
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Petik05 před 1 hodinou
Tématické fráze:
králiči polevka,
kralici polevka s ryzi polevka,
králičí polévka recept,
polivky z kraličiho masa recepty,
polévka kaldoun recept,
polévky recepty,
kaldoun z králičích hlav
Suroviny:
mrkev,
celer,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
sůl,
voda,
máslo,
mouka hladká,
květ muškátový,
játra králičí,
máslo,
vejce,
česnek,
libeček,
květ muškátový,
sůl,
pepř mletý,
strouhanka,
pažitka
Komentáře (5)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0