Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Semínkový chléb s psylliem

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vylizanytalir vylizanytalir

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 019 kJ /
6 458 kcal
Bílkoviny172,50 g
Tuky380,72 g
Vláknina102,03 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 241 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy534,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mandle a půlku dýňových semínek vložte do mixéru a pár minut mixujte, dokud nejsou rozemlety na krásně jemný prášek. Tento vysypte do mísy a přidejte všechna zbylá semínka, psyllium, mouku, sůl, pepř a koření. Pořádně promíchejte. Krok 2: Postupně přilévejte vodu a důkladně zapracovávejte. Možná jí budete potřebovat víc, možná míň, semínka podle proschlosti pracují jinak. Nicméně těsto musí být pořádně lepkavé a těžké, zároveň ale tuhé. Takový míč, který prostě stoprocentně drží při sobě. Krok 3: Nechte těsto hodinu přikryté odpočívat, aby se tekutina pořádně absorbovala (teď pracuje psyllium na plné obrátky). Mezitím předehřejte troubu na 180 °C. Krok 4: Vymažte chlebovou formu (kokosovým či olivovým olejem) a pěkně do ní napěchujte těsto. Uhlaďte lžící. Krok 5: Dejte do trouby a pečte zhruba hodinu. Na povrchu musí být chleba krásně zlatavý, pro jistotu dělám i klasický test- zapíchnutá špejle doprostřed vyleze krásně suchá.

Zveřejněno 13. 3. 2016

Poznámka autorky vylizanytalir

Bez lepku, ne bez chuti! Inspirace nejenom pro "bezlebkace," ale pro všechny, co jedí rádi, dobře a zdravě. http://vylizanytalir.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DoYy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DoYy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Šla by vyměnit mouka za pšeničnou chlebovou? Není chléb příliš cítit po pohance? Děkuji

no to musít udělat, recept se mi moc líbí, dávám do oblíbených,+bod:yes::-K

Mňam, musí být senza:yes: Zajímavý recept bez pomocníků, jako je PDP a nebo droždí :yes:

Tématické fráze:
sýrový chléb s psylliem, chléb s psyliem, chleba s psyliem, chléb z psylia, recepty s psyliem, semínkový chleba bez mouky, pohankový chléb s psyliem, semínkový chléb bez lepku recept, chleba s psiliem, semínkový chléb, domaci chleb s psylliem, chleba z psylia, semínkový chléb bez mouky, psyllium recepty, chleba bez mouky s psylliem, sýrový chléb s psyliem, semínkový chléb s psyliem, chleba z pshillia, slunečnicovy chleb s psylliem, chléb z psyllia a sýrem

Suroviny:
mouka pohanková, mandle, semínka slunečnicová, psyllium, semínka chia, koření provensálské, semínka dýňová, kustovnice, voda, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu