Dušené hovězí v troubě (rychle, bez tuku a bez hlídání)
Kostky hovězího masa, doměkka upečené v jednom pekáčku společně s cibulí, žampiony a hráškem a podlité červeným vínem, se doslova rozplývají na jazyku. Hovězí dušené v troubě podáváme s chlebem, brambory či s těstovinami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 264 kJ / 1 258 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,70 g |
Tuky | 10,09 g |
Vláknina | 32,34 g |
Cholesterol | 282 mg |
Sodík | 3,02 g |
Sůl | 7,30 g |
Sacharidy | 100,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka.
Krok 2: Maso a cibuli dáme do pekáčku a posypeme sypkým kořením a Solamylem, vše promícháme.
Krok 3: V horké vodě rozmícháme bujóny a vlijeme ji na maso.
Krok 4: Pekáček zakryjeme a utěsníme alobalem.
Krok 5: Pečeme bez odkrývání asi 100 minut při 200 °C.
Krok 6: Pokud použijeme čerstvé žampiony, oloupeme je, nakrájíme na plátky a podusíme zvlášť. U konzervovaných žampionů není třeba přípravy, použijeme celé konzervované kloboučky.
Krok 7: Maso po pečení odkryjeme, promícháme a přidáme víno, žampiony, hrášek a kečup. Zakryté alobalem pečeme ještě 20 minut při mírné teplotě.
Krok 8: Podáváme s chlebem, bramborem nebo těstovinami.
Zveřejněno 29. 9. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušené hovězí v troubě (rychle, bez tuku a bez hlídání)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73y8
Moje poznámka
Dušené hovězí v troubě (rychle, bez tuku a bez hlídání)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73y8
Nejnovější recepty
Kuskus s dušeným květákem, kapií a žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Meruňkové knedlíky plněné oříškovým máslem, citrónový sorbet
Přidáno před 18 hodinami
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 19 hodinami
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno před 20 hodinami
Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Piškotové řezy s krémem a ovocem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené brambory s patizonem
Fulda před 19 minutami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vaha 1972 před 24 minutami
Vrstvený salát
Anche před 57 minutami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Anche před 1 hodinou
Vepřová kýta à la hovězí znojemská roštěná
Anche před 1 hodinou
Švestkové řezy s tvarohem
adrika2 před 1 hodinou
Kuřecí prsa s omáčkou
AliceKaiser před 2 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
volvac@seznam.cz před 5 hodinami
Rybízová marmeláda do 10 minut
douver před 7 hodinami
Cuketová topinková směs
douver před 7 hodinami
Tématické fráze:
dusene hovezi,
pečené hovězí v troubě,
hovězí maso v troubě,
recepty rychlé žezy,
hovězí zadní recept,
hovězí zadní recepty,
pečené hovězí maso v troube,
hovězí pečené v troubě,
gulas v troube,
hovězí kližka,
hovězí gulas v troube,
dušené hovězí maso,
hovězí zadní dušené,
hovězí kližka recepty,
recepty bez tuku,
dusene hovezi zadni,
recepty hovezí maso zadní,
dušení masa v troubě,
hovězí dušené,
hovězí kližka recept
Suroviny:
hovězí zadní,
cibule,
solamyl,
paprika sušená sladká,
koření gulášové,
česnek,
kečup sladký,
bujón hovězí,
bujón houbový,
hrášek mražený,
žampióny,
pepř mletý,
víno červené,
voda
Komentáře (23)
Myslím, že tě nikdo nenutí, abys tyto ingredience používal, ne? Zaregistruj se, přidej svuj recept, a pak zhodnotíme tvé kuchařské kvality