Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Beskydská amoleta

Sytý, voňavý a typicky chalupářský pokrm plný chuti, to je beskydská amoleta. Klobáska, vařené brambory, cibule, houby a vejce, kombinace chutí, která dává vzniknout rychlému, a přesto výtečnému, pokrmu.

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby vaření brambor

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby vaření brambor)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie883 kJ /
211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvičce na rozehřátém tuku osmahneme nakrájenou cibuli do sklovata. Krok 2: Přidáme klobásu nakrájenou na kolečka, osmahneme a přidáme oloupané, nakrájené brambory. Opět krátce orestujeme. Krok 3: Poté přidáme pokrájené sterilované (nebo podušené) houby. Podle potřeby osolíme, zamícháme a zalijeme rozšlehanými vejci se špetkou soli. Opepříme a zasypeme nastrouhaným sýrem a nakrájenou pažitkou. Krok 4: Přikryjeme pokličkou a zvolna doděláme. Můžeme upéct v troubě nebo dovařit na sporáku.

Zveřejněno 28. 12. 2008

Poznámka autorky Merylas

Dá se taky udělat amoleta bez brambor a ty podat vařené jako přílohu. Houby jsem použila sterilované, recept je tady

www.toprecepty.cz/recept/2514-houby-ve-vlastni-stave/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Beskydská amoleta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRjP

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Beskydská amoleta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRjP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Je opravdu skvělá.Dělávám ji když doma zbydou vařené brambory a říkám jí"Zbytková omeleta".Vrazím do ní vše co najdu v lednici a vzniká tak spousta variací.:-p

kurňa:-O Beskydy mám za barákem:-D:-D a totok neznám:-O
to se muší napravit:yes::-D:-D

Jani - dej vědět, já tě pozvu :-D - ale pro tvoji útěchu podle mého kamaráda který je taky cvok houbař a jezdí po vlastech českých, opravdu letos rostly nerovnoměrně, takže to není vaše chyba :yes::-!

Merylas, já ne, já chodím málo, ale ten můj jo a nadával, jak špaček pokaždé, když se vrátil. Tady to fakt byla bída. Byl na Bílé, někde u Jablunkova a ještě někde, nechci se ho ptát, hned by se ptal proč, znáš ty chlapy....:-/

Jani, rostly :-!:-D Asi sis vybrala nesprávný čas pro houbaření;-)

No, vy houbaři. Vůbec vám nevadí, že tady žádné houby letos nerostly?:-((:-//

merylas - skvělé, zas něco pro houbičky :yes:

Tématické fráze:
amolety jednoduchý recept, slane amolety, bramborova amoleta, amoleta z brambor, amolety slané, slaná amoleta, domaci klobásy recepty, amoleta slana, bramborove amolety, recepty-amolety, amolety video, jednoduche amolety, amoleta s brambor, amoleta s bramborem, amolety bez vajec, amoleta z vařenych brambor, amolety z brambor, domaci amolety, beskydská omeleta, jak udělat klobasy

Suroviny:
brambory, houby, vejce, klobása, sýr nastrouhaný, cibule, sádlo, sůl, pepř mletý, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu